Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Καβάνι λαμπρός την οδηγεί

Ο Έντινσον Καβάνι «πήρε από το χέρι» την Ουρουγουάη και με δύο υπέροχα γκολ οδήγησε τη «σελέστε» στη νίκη επί της Πορτογαλίας με 2-1, αποτέλεσμα που την έστειλε στους «προημιτελικούς» του Μουντιάλ 2018.

Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες ήταν η μεγάλη νικήτρια στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» και την προσεχή Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία με το νικητή να περνά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η πρώτη ημέρα των νοκ άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν «ημέρα των μεγάλων παικτών». Στην αρχή ο Κιλιάν Εμπαπέ οδήγησε την Γαλλία στους «8» με 2 γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι στο 4-3 επί της Αργεντινής και το βράδυ του Σαββάτου ήταν η σειρά ενός ακόμη άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, του Έντινσον Καβάνι, να βάλει «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στο ματς με τους Πορτογάλους.

Ο Ουρουγουανός στράικερ με δύο πανέμορφα γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο (με κεφαλιά-δυναμίτη το πρώτο και υπέροχο πλασέ το δεύτερο) έστειλε τη «σελέστε» στην προημιτελική φάση, αφήνοντας εκτός τους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Ίβηρες με τον Κριστιάνο Ροινάλντο να κυμαίνεται σε… ρηχά νερά, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον Λουίς Σουάρες, αλλά δεν βρήκαν τη λύση στο μαρκάρισμα του Καβάνι.

Το γκολ του Πέπε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έδωσε ελπίδες στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αλλά οι πανηγυρισμοί των παικτών και του πάγκου κράτησαν μόλις 7 λεπτά, καθώς ο Καβάνι στο 62΄ έμελλε να «μιλήσει» ξανά μετά το 7ο λεπτό, όταν είχε ανοίξει το σκορ.

Το δυσάρεστο για τον σκόρερ των Ουρουγουανών ήταν ότι τραυματίστηκε λίγο πριν το φινάλε του ματς και αντικαταστάθηκε. Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν τη σοβαρότητα της κατάστασής του κι αν θα προλάβει να είναι έτοιμος έως την Παρασκευή (6/07).