Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ο Εμπαπέ έστειλε τη Γαλλία στους «8»

Στο πιο όμορφο ματς του Μουντιάλ 2018 έως τώρα, η Γαλλία απέδειξε ότι πήγε στη Ρωσία έχοντας μεγάλες βλέψεις. 

Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμπ επιβλήθηκαν με 4-3 της Αργεντινής στο Καζάν και πήραν πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Μουντιάλ, σε αντίθεση με την «αλμπισελέστε» η οποία επιστρέφει σπίτι της.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με δύο γκολ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο στράικερ της Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Γκριεζμάν στο 13΄.  Ντι Μαρία και Μερκάδο έβαλαν μπροστά την «αλμπισελέστε», αλλά σε λιγότερο από 20 λεπτά η Γαλλία είχε πάρει και πάλι… κεφάλι στο σκορ. Ισοφάρισε ο Παβάρ και μετά με δύο γκολ του Εμπαπέ πήρε… αέρα δύο τερμάτων (4-2). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αγουέρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Οι «τρικολόρ» ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ματς σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκειά του, έστω κι αν η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ των Αργεντινών. Το συγκρότημα του Ντεσάμπ «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ομοιογένεια και καλύτερο πλάνο, εν αντιθέσει με την «αλμπισελέστε», που από τη στιγμή που «μπλοκαρίστηκε» ο Μέσι δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει.

Ο Ματουϊντί και ο Καντέ περιόρισαν αισθητά το μεγάλο αστέρι της Αργεντινής κι από κει και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα για τους Γάλλους. Χωρίς να έχει κάνει… υποψία ευκαιρίας στο ματς, ενώ οι Γάλλοι εκτός του γκολ είχαν δοκάρι και μία ευκαιρία ακόμη, η Αργεντινή ισοφάρισε με το τρομερό σουτ του Ντι Μαρία στο 41΄ και με την έναρξη του β΄ μέρους με μία καραμπόλα (σουτ του Μέσι η μπάλα βρήκε κατά λάθος στο πόδι του Μερκάδο) πήρε προβάδισμα.

Όταν οι Γάλλοι έβαλαν κάτω τη μπάλα κι έχοντας σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση από τους αντιπάλους τους, η ισοφάρισε δεν άργησε να έρθει με το φοβερό γκολ του Παβάρ, ενώ πριν το 70΄ ο Εμπαπέ είχε βάλει ξανά μπροστά την ομάδα του (3-2).

Ο νεαρός σταρ, που έγινε ο νεότερος παίκτης στα χρονικά του Μουντιάλ που πετυχαίνει δύο γκολ μετά τον Πελέ, με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 4-2 μέσα σε αποθέωση.

Ο Σαμπάολι, που δεν ξεκίνησε με κλασικό επιθετικό στην ενδεκάδα, έβαλε στο ματς τον Αγουέρο, ο οποίος στις καθυστερήσεις κατάφερε να μειώσει μετά από σέντρα του Μέσι, αλλά δεν υπήρχε άλλος χρόνος για την ανατροπή. 

Η Γαλλία πέτυχε την πρώτη της νίκη επί της Αργεντινής στις τρεις φορές που έχουν συναντηθεί σε Μουντιάλ. Ο Μέσι απέτυχε να σκοράρει για πρώτη φοά στην καριέρα του σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ και πάει σπίτι του. Οι «μπλε», πλέον, περιμένουν το νικητή του αγώνα που ακολουθεί (21:00) ανάμεσα στην Ουρουγουάη και στην Πορτογαλία, για να μάθουν τον αντίπαλό τους στον προημιτελικό της Παρασκευής (6/7).