Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ντέρμπι… με το καλημέρα στους «16»

Με δύο πολύ μεγαλά παιχνίδια, ίσως τα σπουδαιότερα αποό τα υπόλοιπα, ξεκινά σήμερα η φάση των «16» του Παγμκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Γαλλία-Αργεντινή (17:00) και Ουρουγουάη-Πορτογαλία (21:00) «μπαίνουν στον χορό» ανοίγοντας την «αυλαία» των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης».

Εδώ οι ομάδες δεν έχουν να κάνουν υπολογισμούς για το τι θα γίνει στη συνέχεια, καθώς οι αγώνες είναι «χωρίς αύριο» και οι χαμένοι επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Αργεντινή και Γαλλία συγκαταλέγονταν πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μετά την φάση των ομίλων, όμως, η «αλμπισελέστε» πέρασε στο… παρά τρία, ενώ οι «τρικολόρ» μπορεί να πέτυχαν δύο νίκες, παρ΄όλα αυτά δεν έπεισαν κανέναν με το ποδόσφαιρο που παίζουν.

Μία από τις δύο ομάδες θα πάρει το πρώτο «εισιτήριο» για τους «8» του τουρνουά μετά την αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17:00 στο Καζάν.

Ο Λιονέλ Μέσι βρήκε δίχτυα στο ματς με τους Νιγηριανούς και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερος. Η Αργεντινή στηρίζει πολλά στον ηγέτη της και ο κόσμος περιμένει να τον δει να κάνει τη διαφορά.

Η Γαλλία έπαιξε όσο χρειάσθηκε έως τώρα για να προκριθεί ως πρώτη από τον 3ο όμιλο (2 νίκες, μία ισοπαλία), αλλά είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα η ομάδα του Ντεσάμπ δεν έχει αισθανθεί μεγάλη πίεση.

                      Όλα ανοιχτά στο Σότσι

Εξίσου αμφίρροπο είναι και το ματς που ακολουθεί στο Σότσι (21:00), ανάμεσα στην Πορτογαλία και στην Ουρουγουάη.

Η «σελέστε» προκρίθηκε χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερη «αίσθηση», αλλά σύμφωνα με τους αριθμούς είναι η καλύτερη -μέχρι στιγμής- ομάδα από τις 16 που συνεχίζουν στην κορυφαία διοργάνωση. Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχει πετύχει πέντε τέρματα και παράλληλα είναι η μοναδική από τις 32 συμμετέχουσες που δεν έχει δεχθεί γκολ.

Οι Ιβηρες από την άλλη, καθοδηγούνται με μαεστρία έως τώρα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Προκρίθηκαν δύσκολα, καθώς μετά το 3-3 με την Ισπανία, ακολούθησε το αγχωτικό 1-0 επί του Μαρόκου και το 1-1 με το Ιράν.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει τέσσερα γκολ και θέλει να οδηγήσει τους Πορτογάλους όσο πιιο μακριά γίνεται, κατακτώντας και το «χρυσό παπούτσι».

*Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλα δύο ματς. Η αρχή θα γίνει με το Ισπανία-Ρωσία στις 17:00, ενώ στις 21:00 η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Δανία