Skip to main content

Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Χρήστου στη Βουδαπέστη

Νέα διάκριση για την ελληνική κολύμβηση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, για τρίτη συνεχή φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης.

Ο Χρήστου κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό με χρόνο 52.97, μαζί με τον Γάλλο Γιοάν Εντόι Μπρουάρ. Νικητής αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα με 52.88, με δεύτερο τον Ισπανό Ούγκο Γκονζάλεθ με 52.90.

Στο χθεσινό ημιτελικό είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ με 52.77, επίδοση που, αν επαναλάμβανε σήμερα, θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο.

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού ήταν εξίσου δυνατός με χθες στο πρώτο 50άρι, όπου γύρισε πρώτος σε 25.16, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος.

Σε κάθε περίπτωση ο Χρήστου έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε τρία συνεχή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Οι Άρης Γρηγοριάδης, Γιάννης Δρυμωνάκος και Νέρι Νιαγκουάρα είχαν βρεθεί στο πόντιουμ σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, όχι όμως συνεχείς.

Ταυτόχρονα, το σημερινό μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου είναι το έκτο ελληνικό στα 100 μέτρα ύπτιο, καθώς εκτός του Χρήστου που μετρά τρία, άλλα τόσα είχε κατακτήσει ο Γρηγοριάδης.