Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Όλα ανοιχτά με Λεβ στη Γερμανία

Απογοήτευση, θλίψη και σκυμμένα κεφάλια. Αυτή ήταν η εικόνα της αποστολής της Εθνικής Γερμανίας, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ο αποκλεισμός-σοκ των «πάντσερ» από την φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις της «νασιοναλμανσάφτ» και κανείς δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας ποιες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Κανείς από τα μέλη της Εθνικής δεν είχε όρεξη να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που περίμεναν, εκτός του Γιόαχιμ Λεβ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη του αποκλεισμού κι άφησε όλα τα ενδεχδόμενα ανοικτά όσον αφορά το μέλλον του (πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομοσπονδία έως το 2022).

Ο Λεβ ζήτησε λίγο χρόνο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του: «Απογοητεύσαμε σε αυτό το τουρνουά. Η ομάδα δεν έδειξε αυτά που μπορεί να κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες και εγώ, ως προπονητής, είμαι υπεύθυνος. Προφανώς πρέπει να αναρωτηθώ γιατί αποτύχαμε. Ζητάω λίγο χρόνο για να “χωνέψω” ό,τι έγινε», δήλωσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός, ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράινχαρτ Γκρίντελ.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα: «Η αθλητική ηγεσία θα δώσει τις πρώτες αναλύσεις της μέσα στην επόμενη εβδομάδα και υποθέτω ότι τότε ο προπονητής θα μιλήσει για το μέλλον του. Εχουμε ανάγκη από βαθιές αλλαγές, αυτό περιμένουν οι φίλαθλοι», δήλωσε ο επικεφαλής της DFB.

Ο αρχηγός της Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, τόνισε από την πλευρά του ότι οι ευθύνες πέφτουν πρωτίστως πάνω στους ποδοσφαιριστές. «Δεν έχει τίποτα να κάνει με τον προπονητή», ανέφερε ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, εκφράζοντας τη στήριξή του στον Λεβ.