Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ο Τύπος της Αργεντινής υμνεί τον Μέσι, αλλά στέκεται και στα κενά της Εθνικής

Αποθεώνει τον Μέσι και τους συμπαίκτες του ο Τύπος της Αργεντινής, με αφορμή την πρόκριση της «αλμπισελέστε» στους «16» του Μουντιάλ.

Η νίκη επί της Νιγηρίας παρομοιάστηκε σαν τη… διαδρομή «κόλαση-παράδεισος», σα μία ταινία δράματος με happy end. Η λέξη «θαύμα» εμφανίζεται πιο έντονα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των κορυφαίων ιστοσελίδων της χώρας, καθώς το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού ήταν πιο ορατό από ποτέ.

Ακόμη κι ο τερματοφύλακας της Αργεντινής, Αρμάνι, έλαβε άκρως κολακευτικά σχόλια, αν και πριν ξεκινήσει ο αγώνας κανείς δεν ήταν βέβαιος ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί.

Το… θαύμα όμως, ήρθε τρία λεπτά πριν το φινάλε του ματς με το γκολ του Ρόχο, αν και όπως επισημαίνει η La Nacion : «Αυτή η Αργεντινή συνεχίζει να χρειάζεται έναν κεραυνό».

Από την «Clarin» στην «Olé» τονίζεται ακόμα πως ήταν μια βραδιά συναρπαστική και «σκληρή», επειδή η Νιγηρία ήταν σε θέση να «τινάξει» τα 40 εκατομμύρια Αργεντινούς.

Υπάρχουν μεγάλα παράπονα για το πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της Αργεντινής στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο «η εθνική έδειξε ακόμη πολλά, πάρα πολλά κενά στο επίπεδο του παιχνιδιού της, παρά το χαρακτήρα και τη θέληση του Μέσι», γράφει η «Clarin».

Στο πάθος και στην αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Μέσι στάθηκε ιδιαίτερα ο Τύπος, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του «Λιο» προς τους συμπαίκτες του λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο.

«Έναν τέτοιο Μέσι δεν είχε δει κανείς ποτέ. Τελικά πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του κι τους έκανε να το νιώσουν» έγραψε η «Olé», ελπίζοντας να είναι αυτό το σημείο καμπής για μια ομάδα που μέχρι τώρα είχε δείξει έλλειψη χαρακτήρα και την ηγεσίας.

Η πρόκριση ήρθε και οι Αργεντινοί αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα «πάρει τα πάνω της» και θα δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς των «16» με την Γαλλία.