Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Με… μισή ομάδα η Κροατία νίκησε και την Ισλανδία (2-1)

Με τον ιδανικότερο τρόπο η Κροατία «σφράγισε» την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε στο αρχικό σχήμα, η «Χρβάτσκα» επιβλήθηκε 2-1 της Ισλανδίας, εξασφάλισε και την πρωτιά του 4ου ομίλου και στην επόμενη φάση του τουρνουά θα τεθεί αντιμέτωπη με την Δανία.

Το ματς στο Ροστόφ είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τους Ισλανδούς που ήθελαν τη νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση. Η Κροατία παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες (μόνο οι Πέρισιτς και Μόντριτς ξεκίνησαν από τους βασικούς), μιας και ο Ντάλιτς αποφάσισε να μην ρισκάρει με τους «κιτρινισμένους» παίκτες του.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε την «Χρβάτσκα» να «χτυπήσει» στα ίσια τον αγώνα και τελικά να πάρει τη νίκη, που ήταν η τρίτη σερί στον όμιλο σε ισάριθμα ματς.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Κροατία να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όλες τις επιθετικές της απόπειρες να… σταματούν στην καλά στημένη μεσαία γραμμή της Ισλανδίας. Οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 και ελάχιστες φάσεις μπροστά στην εστία. 

Ωστόσο, με το… καλημέρα της επανάληψης, η Κροατία ήταν αυτή που βρήκε τα κενά που προέκυψαν στην άμυνα της Ισλανδίας και με τον Μπαντέλι άνοιξε το σκορ το 53΄.

Οι Ισλανδοί έβγαλαν αντίδραση και στο 76΄ ο Σίγκουρντσον από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1. Οι Κροάτες, όμως, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 90΄ ο Πέρισιτς ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης, δίνοντας τέλος στα όνειρα πρόκρισης των Ισλανδών, που κατέλαβαν την τέταρτη και τελευταία θέση του ομίλου.