Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Πρωτιά στο φινάλε για την Ισπανία

Ανέλπιστη πρωτιά, έτσι όπως εξελίσσονταν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου, πήρε η Ισπανία.

Οι «φούριας ρόχας αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, με το Μαρόκο και σε συνδυασμό με το 1-1 στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, ανάμεσα στην Πορτογαλία και στο Ιράν, πήραν την πρώτη θέση (5 βαθμούς με 6-5 γκολ, όσους και η Πορτογαλία, αλλά με 5-4 τέρματα) και στους «16» θα αντιμετωπίσουν την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Ρωσία με το νικητή να περνά στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2018.

Η Ισπανία ήταν «φλύαρη» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και το πλήρωσε αυτό όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από… ερασιτεχνικό λάθος. Ινιέστα και Σέρχιο Ράμος «πούλησαν» την μπάλα στο 14΄ και ο Μπουταΐμπ που καραδοκούσε δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Ντε Χέα και να βάλει μπροστά τους Αφρικανούς, που μέχρι και σήμερα δεν είχαν πετύχει γκολ στη διοργάνωση.

Οι Μαροκινοί, πάντως, δεν χάρηκαν για πολύ την επιτυχία τους, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Ινιέστα συνεργάστηκε με τον Ντιέγκο Κόστα, ο τελευταίος γύρισε στον Ίσκο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε. 

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο σκληρού παιχνιδιού από την αφρικανική ομάδα, με τον Ιρμάτοφ να αναγκάζεται να δείξει τέσσερις κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ερβέ Ρενάρ.

Οι «φούριας ρόχας» είχαν πάντως προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία τους κι έδιναν δικαιώματα στους αντιπάλους τους, που στο 55΄ άγγιξαν το 2-1 αλλά δεν το πέτυχαν, αφού το εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ του Άμραμπατ έστειλε την μπάλα περίπου στη συμβολή των δοκών του Ντε Χέα.

Στο δίλεπτο 62΄- 63΄ η Ισπανία έχασε δυο καλές ευκαιρίες, όταν στην πρώτη περίπτωση ο Σαΐς απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή και τη δεύτερη η κεφαλιά του Πικέ, από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε μόλις άουτ.

Η «φλυαρία» τους πληρώθηκε τελικά στο 81ο λεπτό, όταν ο Εν-Νεσιρί, που είχε περάσει ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν, νίκησε στον αέρα τον Ράμος και με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Τελικά, τον πολύτιμο βαθμό έδωσε στην Ισπανία ο Ιάγκο Άσπας, που σκόραρε με τακουνάκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR διαπιστώθηκε ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε… νόμιμη θέση.