Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Επίδειξη δύναμης το Βέλγιο (5-2) με Τυνησία

Το Βέλγιο διέλυσε με 5-2 την Τυνησία στο στάδιο «Σπαρτάκ» της Μόσχας, για τη 2η αγωνιστική στον 7ο όμιλο και ουσιαστικά προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι Τυνήσιοι, με δύο ήττες, ελπίζουν πια μόνο σε συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Στο 5ο λεπτό ο Μπεν Γιουσούφ πήγε «άτσαλα» πάνω στον Εντέν Αζάρ, που κινούνταν πάνω στη γραμμή και ο άσος της Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 6΄ από τα 11 μέτρα γράφοντας ταυτόχρονα Ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά των Μουντιάλ έχει σημειωθεί τουλάχιστον ένα γκολ στις 27 πρώτες αναμετρήσεις.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μέρτενς βρήκε τον Λουκάκου κι εκείνος με συρτό διαγώνιο αριστερό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όμως στο 18΄ οι Αφρικανοί ξανάδωσαν ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά, από φάουλ του Καζρί, ο Μπρον μείωσε σε 1-2.

Ο σκόρερ τραυματίστηκε στο 23ο λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Ναγκέζ, ενώ στο 40΄ χτύπησε και ο Μπεν Γιουσούφ και έδωσε τη θέση του στον Μπεναλουάν, στη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή των Τυνήσιων πριν το ημίχρονο!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μενιέ βρήκε τον Λουκάκου κι εκείνος πλάσαρε εύκολα τον Μπεν Μουσταφά για το 3-1, με το τέταρτο γκολ του στη διοργάνωση. Με το τέρμα αυτό ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Μαραντόνα, το 1986, που σημειώνει από δύο τέρματα σε δύο συνεχείς αγώνες.

Στο 51΄ ο Αζάρ έγραψε το 4-1, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αποσύρει στη συνέχεια  Λουκάκου και Αζάρ, αφού ακολουθεί το ντέρμπι του ομίλου με την Αγγλία.

Στο 80΄ ο Μπατσουαγί «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι από τα τρία μέτρα (!), για να πάρει πίσω το «αίμα» του διαμορφώνοντας το 5-1 στο 90΄, πριν μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καζρί στο τελικό 5-2.