Skip to main content

Μετά από 40 χρόνια στην 3η θέση ο Άρης

Ο Άρης παρατάχθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο με σκοπό να μην ηττηθεί από την ΑΕΚ, πήρε αυτό που ήθελε (0-0) και ταυτόχρονα την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Super League, αφήνοντας την Ένωση στην 4η.

Η θέση αυτή για τους Θεσσαλονικείς είναι η καλύτερη των τελευταίων 40 ετών στο πρωτάθλημα.

Πιο απειλητική ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, καθώς ήταν εκείνη που «καιγόταν» για το «τρίποντο», ούτως ώστε στο φινάλε των play off να προσπεράσει τον αντίπαλό της στην τελική κατάταξη.

Οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στο γκολ δύο φορές στα πρώτα 20 λεπτά με τον Πέτρο Μάνταλο, ενώ στο 37΄ από κόρνερ του Τάνκοβιτς ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην κορυφαία ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Από την άλλη πλευρά ο Αρης «ενόχλησε» με δύο σουτ του Μπρούνο Γκάμα, το πρώτο (απευθείας φάουλ) έφυγε άουτ και το δεύτερο «έβγαλε» πολύ δύσκολα ο Τσιντώτας στο 24΄.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό «βόλευε» την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που «άγγιξε» το 0-1 στο 73΄ με τον Μαντσίνι να εκτελεί και τον Τσιντώτα να αποκρούει εξ επαφής, κρατώντας για ακόμα μία φορά το «μηδέν» με μια πολύ σπουδαία επέμβαση, όπως και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σαφέστατα «πεσμένη» στο β΄ μέρος η Ένωση, δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια νίκη που θα της έδινε την 3η θέση στη βαθμολογία και θα «άμβλυνε» τις αρνητικές εντυπώσεις. Αντίθετα, ο Άρης ολοκλήρωσε τη σεζόν τερματίζοντας τρίτος, για πρώτη φορά μετά το 1981.