Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Αργεντινή ήταν η… Κροατία

Μια εντυπωσιακή Κροατία διέσυρε το «φάντασμα» της Αργεντινής με 3-0, έκανε το «2Χ2» στον 4ο όμιλο και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ της Ρωσίας, βάζοντας σε πολύ μεγάλους μπελάδες την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι.

Ο εκλέκτορας της «αλμπισελέστε» δεχόταν ήδη έντονη κριτική για τις επιλογές του και απλώς απόψε δικαίωσε τους επικριτές του. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν κι απόψε «αόρατος», όμως η ομάδα του δεν τον βοηθά καθόλου, όπως γίνεται στην Μπαρτσελόνα, κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην τακτική του προπονητή.

Η Αργεντινή, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ισλανδία ήθελε διακαώς τη νίκη, αλλά δεν υπολόγισε σωστά, δεν μέτρησε ποιον αντίπαλο είχε απέναντί της. Οι Κροάτες δεν είναι απλά το ίδιο δυνατοί σε φυσική κατάσταση και σωματικά προσόντα με τους «ψαράδες», αλλά διαθέτουν και παίκτες με μεγάλη ποιότητα, κι εκεί κρίθηκε ο αγώνας.

Η ομάδα του Μέσι προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της αλλά δεν μπορούσε να προσπελάσει τη συμπαγή άμυνα της Κροατίας, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 30΄ με τον Πέρες, ο οποίος οσυιαστικά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη, κι ενώ η Αργεντινή συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, ένα τραγικό λάθος του Καμπαγέρο έφερε την αρχή του τέλους: ο έμπειρος τερματοφύλακας πήγε να πασάρει αλλά έδωσε στον Ρέμπιτς, ο οποίος με απευθείας βολέ άνοιξε το σκορ στο 53ο λεπτό.

Ο Σαμπαόλι έριξε στο παιχνίδι τους Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα και Παβόν, όμως όλα τελείωσαν στο 81΄, όταν ο MVP της συνάντησης Λούκα Μόντριτς με μακρινό σουτ έγραψε το 2-0, για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της «χρβάτσκα» ο Ράκιτιτς, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πλέον, η Αργεντινή θέλει να μη νικήσει αύριο η Ισλανδία τη Νιγηρία και να νικήσει η ίδια τους Αφρικανούς την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης.