Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ο Μπαπέ έστειλε στους «16» τη Γαλλία

Με ένα γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο 34ο λεπτό, η Γαλλία νίκησε 1-0 το Περού στο Εκατερίνμπουργκ για τη 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο και με δύο επιτυχίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αντίθετα, οι αξιόμαχοι νοτιαμερικανοί υπέστησαν τη δεύτερη ήττα και θα αποχαιρετήσουν νωρίς το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν Δανία–Γαλλία (Μόσχα) και Αυστραλία–Περού (Σότσι).

Η Αυστραλία διατηρεί αρκετές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αρκεί να ηττηθεί η Δανία από τη Γαλλία και η ίδια να νικήσει το «αδιάφορο» Περού.

Στο 11΄ ο Γκριεζμάν σούταρε άουτ από καλή θέση, στο επόμενο λεπτό μακρινό σουτ του Πογκμπά έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 16΄ νέο σουτ του Γκριεζμάν απέκρουσε ο Γκαγέσε.

Για το Περού η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 31΄ με τον Γκερέρο ο οποίος αφού απέφυγε τον Ουμτιτί έκανε από κοντά το δυνατό σουτ που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιορίς, ο οποίος έφθασε τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας.

Οι Γάλλοι έφτασαν στο γκολ με τον Εμπαπέ στο 34΄, ο οποίος σκόραρε από κοντά σε κενή εστία, μετά το σουτ του Ζιρού που κόντραρε σε αμυντικό.

Ο Εμπαπέ έγινε έτσι ο μικρότερος σε ηλικία Γάλλος (19 ετών και 183 ημερών) που σκοράρει σε τελική φάση Μουντιάλ. Παράληλα έγινε και ο πρώτος παίκτης των «τρικολόρ» που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο κι έχει γεννηθεί μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 1998 από τη Γαλλία.

Οι Περουβιανοί μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 50΄ ο Ακίνο με δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκών της Γαλλίας, στη μεγάλη ευκαιρία του στον αγώνα για να ισοφαρίσει.

Στα αξιοσημείωτα της στατιστικής είναι ότι η Γαλλία οσάκις προηγήθηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα, μετρώντας πια ένα σερί 20 νικών και μιας ισοπαλίας.