Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Η Γερμανία θυμίζει στον Μπεκενμπάουερ εκείνη του 1974

Η Γερμανία ξεκίνησε με ήττα (0-1) από το Μεξικό την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με τεχνική ηγεσία και παίκτες να δέχονται σκληρή κριτική για την εικόνα τους.

Η… χείρα βοηθείας όμως στον Γιόαχιμ Λεβ και τους ποδοσφαιριστές του ήρθε από έναν άνθρωπο με ειδικό βάρος και τεράστιο κύρος, έναν επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο πρώην αρχηγός και εκλέκτορας της «νατσιονάλμανσαφτ» βλέπει ομοιότητες της τωρινής ομάδας με εκείνη του 1974, η οποία ως Δυτική Γερμανία κατάκτησε το τρόπαιο στη διοργάνωση που φιλοξένησε. 

Συγκεκριμένα, ο «Κάιζερ» έκανε έναν παραλληλισμό με την εκκίνηση που είχαν κάνει και τότε τα «πάντσερ», θυμίζοντας όμως το τι ακολούθησε.

«Η ιστορία ξεκίνησε πριν από το τουρνουά, όταν διαφωνήσαμε με την ομοσπονδία για κάποια πριμ. Στη συνέχεια, ηττηθήκαμε (0-1) από την Ανατολική Γερμανία», θυμήθηκε.

«Το βράδυ μετά από εκείνο τον αγώνα, γύρω από μερικά μπουκάλια κρασιού, είπαμε τις αλήθειες μας», πρόσθεσε μιλώντας στη Bild ο Μπεκενμπάουερ.

Η τελευταία αναφορά του είχε να κάνει με την κλειστή συνάντηση των Γερμανών διεθνών την περασμένη Τρίτη, την οποία η εμβληματική αυτή προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη».