Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Δύσκολη νίκη (1-0) της Ισπανίας με Ιράν

Η Ισπανία νίκησε 1-0 το Ιράν στο Καζάν, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου και έπιασε στην πρώτη θέση την Πορτογαλία, που είχε επικρατήσει νωρίτερα με το ίδιο σκορ του Μαρόκου.

Πλέον, η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο χρειάζεται απλά μια ισοπαλία εναντίον των Αφρικανών για να προκριθεί, ενώ οι Ασιάτες για να βρεθούν στους «16» θα πρέπει να νικήσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Αγωνιστικά, η διπλή ζώνη άμυνας του Ιράν δεν άφηνε περιθώριο στους Ισπανούς να πλησιάσουν την εστία του Μπεϊρανβάντ. Τελικά, η λύση για την ομάδα του Ιέρο ήρθε από… καραμπόλα.

Σε μια ανύποπτη φάση στο 54΄ ο Ντιέγκο Κόστα προσπάθησε να κανει το σουτ, η μπάλα κόντραρε δύο φορές σε αντίπαλα πόδια και κατέληξε στα δίχτυα.

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του έμπειρου επιθετικού στη διοργάνωση, που μαζί με τον Ντένις Τσερίσεφ (Ρωσία) που έχει άλλα τόσα καταδιώκουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Επτά λεπτά αργότερα ο Εζατολαχί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το Ιράν δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, καθώς υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ, που διαπιστώθηκε μέσω του VAR.

Στη συνέχεια του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, το σκορ έμεινε ως είχε και ο Πικέ κατέγραψε την 100ή συμμετοχή του στην Εθνική Ισπανίας.