Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Στους «16» με Σουάρες η Ουρουγουάη

Ο Λουίς Σουάρες «ξόρκισε» την κακοδαιμονία που είχε απέναντι στην Αίγυπτο (1-0), στην πρεμιέρα και σκοράροντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, στην 100ή διεθνή συμμετοχή του, οδήγησε τη «σελέστε» στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Ρωσία και Ουρουγουάη είναι οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, καθώς έκαναν το «2Χ2», ενώ Σαουδάραβες και Αφρικανοί αποκλείστηκαν.

Η ομάδα του Πίτσι ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι κατά της Ρωσίας (0-5), αλλά πλήρωσε την απειρία της και την ατομική ποιότητα των παικτών του Όσκαρ Ταμπάρες, με αποτέλεσμα ο τελευταίος αγώνας της με την Αίγυπτο (25/6) στο Βόλγογκραντ να είναι τυπικός.

Από την άλλη, ο Σουάρες σημείωσε το 52ο τέρμα του για την Ουρουγουάη κι έγινε ο πρώτος παίκτης της Εθνικής ομάδας που σκοράρει σε τρία συνεχή Μουντιάλ.

Το μοναδικό τέρμα σημειώθηκε στο 23΄ από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα Αλοουάις σε κόρνερ του Σάντσες, με τον τερματοφύλακα να χάνει την έξοδο και τον Σουάρες με κοντινό πλασέ σε άδειο τέρμα να γράφει την Ιστορία του αγώνα.