Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ιστορική νίκη για την Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έκανε ντεμπούτο με νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, καθώς επικράτησε με 2-1 της Κολομβίας στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, στο Σαράνσκ.

Ταυτόχρονα οι «σαμουράι» έγραψαν Ιστορία, αφού είναι από σήμερα η πρώτη ασιατική ομάδα που κατόρθωσε να νικήσει συγκρότημα από τη Νότια Αμερική σε τελική φάση Μουντιάλ.

Οι Ιάπωνες προηγήθηκαν με πέναλτι του Καγκάβα στο 6ο λεπτό, σε μια φάση όπου οι Κολομβιανοί έμειναν με δέκα παίκτες μόλις από το τρίτο λεπτό (!), αφού ο Κάρλος Σάντσες απέκρουσε με το χέρι μέσα στην περιοχή και δέχθηκε την πρώτη κόκκινη κάρτα της διοργάνωσης. Μάλιστα στο 15΄ οι Ιάπωνες πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ, όμως το πλασέ του Ινούι πέρασε δίπλα από το δοκάρι. 

Αν και η Κολομβία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες δεν τα παράτησε κι αφού ο Νέστορ Πέκερμαν προσάρμοσε ανάλογα τα πλάνα του (έκανε αλλαγή στο 31΄ για να καλύψει το μειονέκτημα), η ομάδα του βγήκε μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση και το κατάφερε πριν «κλείσει» το 45λεπτο.

Στο 39΄ οι «καφετέρος» κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, ο Κιντέρο το εκτέλεσε συρτά στην γωνία περνώντας την μπάλα κάτω από το τείχος (!) και όταν ο Καβασίμα την έπιασε, αυτή είχε ήδη περάσει τη γραμμή.

Η Κολομβία στο 73΄ βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Χόντα και κακή έξοδο του Οσπίνα, που την άφησε ανολοκλήρωτη, ο Οσάκο με κεφαλιά έκανε το 2-1, ενώ ο ίδιος τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε σωτήρια προβολή στο σουτ του Χάμες Ροντρίγκες και κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.