Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ο Κέιν λύτρωσε την Αγγλία

Με δύο γκολ του Χάρι Κέιν η Αγγλία νίκησε 2-1 την Τυνησία στην πρεμιέρα της στον 7ου όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, κάνοντας θετικό ντεμπούτο.

Τα «τρία λιοντάρια» ξεκίνησαν πολύ δυνατά, κυριάρχησαν από νωρίς και στο 11΄ αξιοποποίησαν την υπεροχή τους: ο άσος της Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Χασέν και από κοντά έκανε το 1-0.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά σε μια ανύποπτη φάση ο Γουόκερ έκανε «αστείο» όσο και αυστηρό πέναλτι πέφτοντας στον Μπεν Γιουσέφ κι έδωσε την ευκαιρία στην Τυνησία να ισοφαρίσει στο 35΄ με τον Σασί. 

Ακόμη κι έτσι πάντως οι παίκτες του Σαουθγκέιτ συνέχιζαν να πιέζουν και να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες, έχοντας δύο δοκάρια στο 39΄ (Μπεν Γιουσέφ) και το 44΄ (Λίνγκαρντ).

Στην επανάληψη η Αγγλία πίεζε και η Τυνησία αμυνόταν μαζικά. Η διαφορά είναι ότι τα «τρία λιοντάρια» δεν μπορούσαν να βρουν ανοιχτούς χώρους, με αποτέλεσμα η Αγγλία να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία.

Η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Κέιν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά και ο αρχηγός της Αγγλίας δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.