Skip to main content

«Έσβησαν» οι ελπίδες της Μπαρτσελόνα για τον τίτλο

Οι ελπίδες της Μπαρτσελόνα για τον τίτλο «έσβησαν» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/05) στην Βαλένθια.

Εκεί, όπου οι Καταλανοί αν και προηγήθηκαν με 2-0 και 3-2 της Λεβάντε, τελικά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε έχασαν (ουσιαστικά) κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου στην La Liga.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν αποδείχθηκε «ανίκανη» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, όταν ενώ είχε απανωτές ευκαιρίες να βρεθεί στην κορυφή και να προσπεράσει την Ατλέτικο, τις οποίες «κλώτσησε» σε τρία διαδοχικά ματς, με την εντός έδρας ήττα από την Γρανάδα και τις ισοπαλίες με Ατλέτικο και Λεβάντε.

Ο Μέσι και η παρέα του έδωσαν την ευκαιρία στους «ροχιμπλάνκος» να ξεφύγουν απόψε με +4 αρκεί να νικήσουν την Σοσιεδάδ (23:00).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ στο 25′ με πανέμορφο τέρμα του Λιονέλ Μέσι με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στο 34′ η Μπαρτσελόνα βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά με τον Μέσι να δίνει στον Ντεμπελέ αυτός έκανε την πάσα προς τον Πέδρι ο οποίος σούταρε σε κενή εστία για το 0-2. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεβάντε ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να βρει δύο γκολ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αρχικά στο 57′ ο Μελέρο με κεφαλιά νίκησε τον Τερ Στένγκεν για να μειώσει σε 1-2 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μοράλες με υπέροχο διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-2.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα με σουτ του Ντεμπελέ μέσα από την περιοχή σε μια φάση όμως που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στην αρχή της φάσης του Γκριεζμάν αλλά τελικά το γκολ μέτρησε.

Η Λεβάντε όμως ήταν αυτή που είπε την τελευταία κουβέντα όταν στο 83′ ο Τόνο έκανε όμορφη ενέργεια από τα δεξιά και παράλληλη μπαλιά προς τον Σέρχιο Λεόν που είχε περάσει ως αλλαγή και αυτός έγραψε το 3-3 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.