Skip to main content

Μουντιάλ 2018: «Βόμβα» το Μεξικό, 1-0, τη Γερμανία

Το Μεξικό έκανε τη μεγαλύτερη έως τώρα έκπληξη στο Μουντιάλ της Ρωσίας, επικρατώντας με 1-0 της κατόχου του τροπαίου, Γερμανίας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Παρά την υπεροχή που είχαν τα «πάντσερ» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε στην ισοφάριση κι ως εκ τούτου με το… καλημέρα στο γκρουπ αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα.

Η ομάδα του Μεξικού είχε πάθος και δύναμη σε όλο το 90λεπτο, κατάφερε να σκοράρει με τον winger της Αϊντχόφεν, Χίρβινκ Λοσάνο και παρά την πίεση που δέχτηκε στο παιχνίδι πανηγύρισε την τεράστια νίκη. Νίκη που της δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα πρόκρισης στους «16».

Το Μεξικό άνοιξε το σκορ στο 35΄ με τον Λοσάνο, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας σε αντεπίθεση της ομάδας του και αφού, μέσα στην περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε το συρτό σουτ με το δεξί και νίκησε τον Νόιερ. Η Γερμανία αντέδρασε και στο 38΄ ο Κρος με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο Β΄ ημίχρονο η Γερμανία ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα του Μεξικού. Την πρώτη καλή της ευκαιρία έχασε στο 55΄, όταν ο Οζίλ πάσαρε στον Ντράξλερ, που με φαλτσαριστό σουτ κέρδισε το κόρνερ από τον Οτσόα. Στο 57΄ ο Κουαδράδο με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ, ενώ στο 65΄ ανάποδο ψαλιδάκι του Κίμιχ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68΄ σουτ του Βέρνερ από καλή θέση άουτ, όπως και στο 71΄ του Ρόις, ενώ λίγο νωρίτερα (69΄) το Μεξικό ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιτσαρίτο.

Στο 77΄σε αντεπίθεση του Μεξικού, ο Λαγιούν σούταρε αμαρκάριστος άουτ, όπως έκανε και πέντε λεπτά αργότερα όταν βρέθηκε επίσης μόνος από δεξιά απέναντι στον Νόιερ. Οι Γερμανοί ανέβασαν ρυθμούς για να φθάσουν στην ισοφάριση και στο 87΄ κεφαλιά του Γκόμεζ έφυγε άουτ, ενώ στο 89΄, πρώτα ο Γκόμεζ από πλάγια θέση προσπάθησε να απειλήσει με τακουνάκι, ενώ στη συνέχεια δυνατό σουτ του Μπραντ έφυγε άουτ.

*Ο Ράφα Μάρκες μπήκε αλλαγή στο 74΄ και σε ηλικία 39 ετών συμμετείχε στο 5ο Μουντιάλ της καριέρας του.