Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ρονάλντο, ο απόλυτος σταρ

Ολοι τους και μόνος του. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη, 3-3, με την Ισπανία, στο ντέρμπι του Β΄ ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο μεγάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τα πάντα στο ματς. Πέτυχε και τα τρία γκολ στο μακράν καλύτερο ματς από τα 4 που έχουν γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο έως τώρα και παράλληλα κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ, όντας ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε 8 διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμια κύπελλα και EURO).

Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε όλο το 90λεπτο, με τους “φούριας ρόχας” να είναι εμφανώς ανώτεροι από τους Πορτογάλους, αλλά όπως προαναφέρθηκε ο Ρονάλντο δεν ήθελε με τίποτα να συνδυάσει η ομάδα του με ήττα την πρεμιέρα της στο 21ο Μουντιάλ.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε χατ τρικ (4′, 44′, 88, σ.σ. το 51ο στην Ιστορία των Μουντιάλ) και ουσιαστικά ήταν αυτός που χάρισε το βαθμό στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Τα δύο γκολ του Ντιέγκο Κόστα (24΄, 55΄) και το καταπληκτικό του Νάτσο στο 58΄ με το οποίο οι «φούριας ρόχας» πήραν προβάδισμα στο σκορ (3-2) δεν αρκούσαν στην ομάδα του Φερνάντο Ιέρο, που δεν έδειξε καθόλου μα καθόλου επηρεασμένη από τις εεξελίξεις μεσούσης της εβδομάδας με τον Ζουλέν Λοπετέγκι.

Η Ισπανία είχε και δοκάρι με τον Ντιέγκο Κόστα, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να μην πήρε αυτό που της άξιζε, με βάση τη συνολική εικόνα του ματς, ωστόσο, έδειξε ότι μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά στη διοργάνωση.