Skip to main content

Πόλο: Πρεμιέρα με νίκη για Ολυμπιακό στη Euroleague Γυναικών

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού νίκησε 10-7 την Πάντοβα, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της β΄ προκριματικής φάσης της Euroleague Γυναικών, στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά.
 
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να δίνει προβάδισμα 8-7 στην ομάδα του Χάρη Παυλίδη, 25΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε αφετηρία για την ελληνική ομάδα, που στο τελευταίο οκτάλεπτο έσφιξε την άμυνά της και, με τέρματα της Χριστίνας Τσουκαλά και της Τζούλια Εμολο, διαμόρφωσε το τελικό 10-7.
 
Η σημερινή νίκη δίνει στις πρωταθλήτριες Ελλάδας σημαντικό προβάδισμα, όχι μόνο για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και για την πρώτη θέση του ομίλου, την οποία μπορούν να κλειδώσουν αύριο (20/1, 18:45), εφόσον επικρατήσουν και της ρωσικής Ουραλότσκα.
 
Αντίθετα, κάποια κενά διαστήματα κόστισαν στη Βουλιαγμένη την ήττα με 12-8 από την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου.

Το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου δέχθηκε δύο γκολ στα τελευταία 28΄΄ της πρώτης περιόδου (3-1) και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, με την κάτοχο του LEN Trophy να ξεφεύγει στη συνέχεια 4-1 και 7-3 (κι ενώ ο ΝΟΒ είχε μειώσει προσωρινά σε 4-3). 

Η Βουλιαγμένη δεν παράτησε το παιχνίδι, μείωσε σε 8-6 και 10-8, στα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά το γκολ της Τσαμπάι στην επόμενη επίθεση της ουγγρικής ομάδας ανέκοψε την ελληνική αντεπίθεση και το μεγάλο αστέρι της Ουίπεστ, η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς, διαμόρφωσε το τελικό 12-8 με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα.
 
Ο ΝΟΒ συνεχίζει τις υποχρεώσεις του αύριο (20/1, 20:45), απέναντι στην επίσης ουγγρική Βασούτας, ενώ την Κυριακή (21/1, 12:00) θα συγκρουστεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι. Την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.