Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Ευτυχισμένος ο Τσερτσέσοφ

Σε «πελάγη ευτυχίας» βρισκόταν μετά το εμφατικό 5-0 της Ρωσίας επί της Σαουδικής Αραβίας ο τεχνικός της «οικοδέσποινας» του Μουντιάλ, Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ρώσων τόνισε ότι οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ωστόσο, προειδοποίησε ότι το ματς που ακολουθεί με την Αίγυπτο θα είναι εντελώς διαφορετικό.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είμαστε ευγνώμονες στην ομάδα μας για το πώς οι παίκτες εκπλήρωσαν τους στόχους μας, πώς έπαιξαν ένα άνετο παιχνίδι κάτω από την πίεση που προκαλούσε το γεγονός πως ήταν ο εναρκτήριος αγώνας.

Με την Αίγυπτο, όμως, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, σε άλλη πόλη και γήπεδο. Πρέπει να προετοιμαστούμε σχολαστικά», δήλωσε ο εκλέκτορας της Εθνικής Ρωσίας.

«Μερικές φορές είναι πηγή χαράς για τους οπαδούς, μερικές φορές λιγότερο. Είμαστε όμως ειλικρινείς σε αυτό που κάνουμε. Ήμουν χαλαρός χθες και είμαι χαλαρός και σήμερα, επειδή γνωρίζω τους παίκτες μου.

Είναι χαρά να συνεργάζομαι μαζί τους. Κάθε προπονητής εξαρτάται από τους παίκτες, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι χαλαρός, γιατί θα πρέπει να είμαι αγχωμένος;» πρόσθεσε, έχοντας ερωτηθεί για την εικόνα της ομάδας του στους φιλικούς προετοιμασίας.

Από την πλευρά του ο MVP του αγώνα, Ντένις Τσερίσεφ, υπογράμμισε: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ κάτι τέτοιο. Ήμουν ήδη πολύ χαρούμενος που βρισκόμουν στην ομάδα.

Όσο για το δεύτερο γκολ, περάσαμε αρκετό χρόνο δουλεύοντας αυτή τη φάση στη διάρκεια των προπονήσεων. Προσπάθησα να είμαι κοντά στον Τζιούμπα, εκείνος κέρδισε την κεφαλιά κι εγώ απλώς έσπρωξα την μπάλα, δεν είχα χρόνο να σκεφτώ».

                Χουάν Πίτσι: «Πρέπει να το ξεχάσουμε»

Δεν είπε πολλά λόγια ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, Χουάν Αντόνιο Πίτσι. «Δεν ξέρω αν αυτό συνέβη επειδή ήταν ο πρώτος αγώνας ή επειδή παίξαμε εναντίον της διοργανώτριας, αλλά δεν κάναμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε και τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε», είπε.

«Έχω τη φιλοσοφία μου και κάνω το μέγιστο που μπορώ. Υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορώ να ελέγξω αλλά εμπιστεύομαι τη δουλειά μου, εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και πιστεύω πραγματικά ότι θα τα πάμε καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι.

Έχω δει βελτίωση από τότε που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε. Το σημερινό παιχνίδι δεν αποτελεί αναφορά και τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για το επόμενο και να παραμείνουμε θετικοί».

Ο Αμπντουλάχ Αλγιαζάλ, από την πλευρά του, τόνισε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Υποφέραμε, γνωρίζοντας μια μεγάλη και απροσδόκητη ήττα. Η Ρωσία έπαιξε πολύ καλά, ενώ εμείς φάνηκε ότι δεν είμαστε σε καλή κατάσταση.

Δεν πιστεύω ότι η αντίπαλη ομάδα έκανε κάτι για να μας εκπλήξει, νομίζω ότι η κακή απόδοσή μας εξηγεί το αποτέλεσμα. Όσο για την τακτική μας, θα πρέπει να αλλάξουμε. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να σκεφτούμε τον επόμενο αγώνα. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες».