Skip to main content

Super League: Στο Champions League ο ΠΑΟΚ, 1-1 με Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που κατάκτησε την πρώτη θέση στα φετινά πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς τερμάτισε αήττητος σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μετά και την αποψινή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό (1-1) και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι χρειάστηκε να κάνουν την υπέρβαση για να υπερκαλύψουν το χάντικαπ των δύο βαθμών (έναντι μηδενός δικού τους) και να τερματίσουν στην κορυφή της κατάταξης!

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μόνο νίκη για να τελειώσει πρώτος αλλά αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, κάτι που σημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από διαδικασία πλέι οφ.

Το σκορ άνοιξε με «κεραυνό» ο Ροντρίγκες στο 17ο λεπτό, για να ισοφαρίσει στο 26΄ ο Λουντ με την ακούσια συνδρομή του Βίτορ. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Γλύκος έκανε την απόκρουση της χρονιάς στο 87΄ στο σουτ του Πέτριτς και ο Στιλ (!) μόλις που αστόχησε σε κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ στις καθυστερήσεις.

Η τελική κατάταξη των πλέι οφ: ΠΑΟΚ 12 (8-3), Παναθηναϊκός 11 (8-6), ΑΕΚ 9 (5-7), Πανιώνιος 4 (2-7)