Skip to main content

Μπάσκετ: Στέψη στο ΟΑΚΑ ή επιστροφή στο ΣΕΦ

Στο ΟΑΚΑ μεταφέρεται απόψε η σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών για το τέταρτο παιχνίδι (19:30), που είτε θα σημάνει το τέλος της διαδικασίας με τη στέψη του Ολυμπιακού σε πρωταθλητή είτε θα οδηγήσει στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, απόψε είναι μια πολύ σημαντική όσο και ιστορική βραδιά, αφού πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ, ενώπιον του κοινού των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο ήττας καθώς ήδη βρίσκεται πίσω με 1-2 και κινδυνεύει να δει τον «αιώνιο» αντίπαλό του να στέφεται πρωταθλητής μέσα στο «σπίτι» του, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να τελειώσουν από σήμερα με τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι θα παλέψουν με οδηγό τους τελικούς το 1999 και το 2014, όταν επέστρεψαν από το 1-2 και κατάκτησαν τον τίτλο, έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνο την απουσία του Γιάνκοβιτς

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, θα παίξει χωρίς τον Πρίντεζη, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο πέλμα. Αν νικήσει, θα είναι η πρώτη φορά θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην έδρα του αντιπάλου του.

Διαιτητές του τέταρτου τελικού είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Μητσόπουλος, οι οποίοι είχαν σφυρίξει και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.