Skip to main content

Αυτοκίνητο: Συνάντηση Αυγενάκη με τον Ζαν Τοντ

Συναντήσεις και διεξοδικές συζητήσεις με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, είχε στο Ζάγκρεμπ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρέθηκε στο Ράλι Κροατίας, συνοδευόμενος από μέλη της Motorsport Greece, ενόψει του Ράλι Ακρόπολις.

Ο εθνικός μας αγώνας επέστρεψε εφέτος στο καλεντάρι του WRC, μετά από οκτώ χρόνια και θα πραγματοποιηθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τη Λαμία.

Ο 75χρονος Γάλλος, πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας από το 2009, ολοκληρώνει φέτος την 3η του θητεία στον προεδρικό θώκο και έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδοχή του, ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Με τον κ. Αυγενάκη συνομίλησαν για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Έναν αγώνα που ο κ. Τοντ θυμάται ως συνοδηγός αλλά και ως επικεφαλής της Peugeot και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη στήριξη της κυβέρνησης στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την εγγύησή της ώστε το «Ράλι των Θεών» να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως του αρμόζει.

Ο πρόεδρος της FIA, πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, γνώριζε καλά και τα χρόνια προβλήματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι στην πολιτική της κυβέρνησης υπάρχει ευαισθησία στο θέμα της οδικής ασφάλειας και συμφώνησαν να προγραμματιστούν κοινές δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε πρόσκληση, εκ μέρους του πρωθυπουργού, προς τον Ζαν Τοντ για να έρθει στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις και του δώρισε ένα λεύκωμα με τα αρχαία στάδια της Ελλάδας.