Skip to main content

Φιλικός με το Μεξικό στις ΗΠΑ για την Εθνική

Το Μεξικό θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ανδρών σε φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στο AT&T Stadium, στο Άρλινγκτον του Τέξας, με ώρα εκκίνησης στις 18:00 (τοπική).

Η αναμέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του «2020 U.S. Tour», που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου και στο πλαίσιο προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για το UEFA Nations League.

Οι αντίπαλοι θα παραταχθούν με όλα τα βασικά στελέχη τους, ενώ η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για άλλον έναν αγώνα στις ΗΠΑ, πιθανόν με την Κόστα Ρίκα ή το Ελ Σαλβαδόρ.

Κατά το παρελθόν τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα συναντήθηκαν τέσσερις φορές, με τον απολογισμό σε απόλυτη ισορροπία: μία νίκη για τους «τρικολόρες», μία για τη «γαλανόλευκη» και δύο ισοπαλίες, με τα τέρματα 4-4.

Το τελευταίο παιχνίδι τους είχε καταγραφεί στις 22 Ιουνίου 2005 στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο του FIFA Confederation Cup και έληξε με «λευκή» ισοπαλία.

Η αρχή είχε γίνει στις 6 Ιουλίου 1971, στο Μέξικο Σίτι (1-1), για να ακολουθήσουν οι συναντήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 1971 στη Θεσσαλονίκη (0-1) και στις 16 Αυγούστου 1999 στην Ξάνθη (3-2).