Skip to main content

Super League: Ο Πλατανιάς πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό

Ο Πλατανιάς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη φετινή ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε δύο φορές απέναντι στους «ερυθρόλευκους», στο ισόπαλο 2-2 στα Περιβόλια.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας προηγήθηκε 2-0 μόλις στο 13ο λεπτό, αλλά η άμυνά του ήταν «παιδική χαρά» για άλλο ένα παιχνίδι και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, σε διάστημα τριών λεπτών!

Στο πιο χορταστικό πρώτο ημίχρονο ως τώρα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός έφτασε «μάνι-μάνι» στο 0-2 με ισάριθμα τέρματα του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης (12 γκολ), Μπράουν Ιντέγε.

Στο 4΄ από λάθος του Μπανανά ο Νιγηριανός άνοιξε το σκορ και στο 13΄, ύστερα από γύρισμα του Ντε Λα Μπέγια διπλασίασε με πλασέ δίνοντας την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε περίπατο. 

Η συνέχεια όμως ήταν απροσδόκητη για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, που πλήρωσε τα κενά στο κέντρο της άμυνάς της και την εμφανή απειρία των νεαρών Ρέτσου και Βιάνα, που έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στα στόπερ.

Ο Πλατανιάς μείωσε στο 36΄ με τον Γιακουμάκη, που έφυγε στην πλάτη του Βιάνα και σούταρε, ενώ ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα με πέναλτι που έκανε ο Λεάλι στον Γιακουμάκη και μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος.

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία για την ανατροπή στο 55΄, όταν ξεχύθηκε μπροστά αλλά απέτυχε στην τελική προσπάθεια. Στο 68΄ ο Μανθάτης με σουτ «σημάδεψε» το δοκάρι και στο 72΄ ο Πλατανιάς έχασε νέα ευκαιρία, με τον Γιακουμάκη να «αδειάζει» τον Βιάνα, αλλά να σουτάρει ελέχιστα άουτ.

Ο Μπέντο πέρασε και τον Καρντόσο στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο, με κορυφαίες στιγμές στο 85΄, όταν ο Ιντέγε βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρίου αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει και στο 90΄+1, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.