Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Βραδιά τελικού

Ο πολύπαθος φετινός τελικός στο Κύπελλο Ελλάδας διεξάγεται απόψε (20:30) στο ΟΑΚΑ, με αντιμέτωπες τις ομάδες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Αφήνοντας οι πάντες στην άκρη τα όσα για γέλια και για κλάματα προηγήθηκαν, στόχος της βραδιάς είναι οι εμπλεκόμενοι να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο και να προσφέρουν ένα παιχνίδι που θα πείσει πως άξιζε τον κόπο να γίνει, σε ένα άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο θα παραστούν μόνο 310 άτομα, όσες δηλαδή και οι προσκλήσεις που μοιράστηκαν.

Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερη ανάλυση και συζήτηση δεν μπορεί να γίνει για έναν αγώνα που διεξάγεται μόνο και μόνο επειδή έπρεπε, προκειμένου να τελειώσει όπως – όπως η χρονιά.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από αγωνιστική απραξία, αν εξαιρεθεί ο φιλικός αγώνας στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, οπότε ένα ζητούμενο είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι», αν και ο Μάρκο Σίλβα δεν τους άφησε ποτέ χαλαρούς στο διάστημα που προηγήθηκε.

Από την άλλη, η ΑΕΚ καλείται να κάνει την υπέρβαση, αφού φαβορί είναι ο αντίπαλός της, για να φτάσει σε έναν τίτλο που τόσο πολύ έχει λείψει στην Ένωση και αν έρθει, θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την προσπάθεια επανόδου στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.