Skip to main content

Αφιερωμένο στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης το τρόπαιο του Europa League

Στους 22 νεκρούς που άφησε πίσω του το τρομοκρατικό χτύπημα της 22ας Μαΐου αφιέρωσαν το τρόπαιο του Europa League οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά τη νίκη τους στον τελικό της Στοκχόλμης οι «μπέμπηδες» δεν ξέχασαν τα θύματα στο στάδιο του Μάντσεστερ. «Θέλω να τους αφιερώσω το κύπελλο.  Αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν φρικτό. Μόνο ειρήνη στον κόσμο και σεβασμό. Αυτό που συνέβη στο Μάντσεστερ, αλλά και όπου αλλού στο παρελθόν πρέπει να μας ενώσει για να αγωνιστούμε για ειρήνη και να μην έχουμε άλλες επιθέσεις. Μετά τα όσα έγιναν ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Ήταν δύσκολο να παίξουμε, αλλά ο προπονητής μας είπε ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το κερδίσουμε γι ‘αυτούς», τόνισε ο κορυφαίος παίκτης του τελικού, Ερέρα.

Ο συμπατριώτης του Ισπανού, Χουάν Μάτα, επισήμανε ότι η νίκη της Μάντσεστερ στον τελικό του Europa League απόκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας:

«Για μένα ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό τρόπαιο με την Γιουνάιτεντ. Επιστρέφουμε στο Μάντσεστερ με το κύπελλο και είναι πολύ όμορφο μετά τα όσα συνέβησαν εκεί», τόνισε ο έμπειρος επιθετικός μέσος και συμπλήρωσε: «Είμαστε ευτυχείς που κερδίσαμε για όλους τους ανθρώπους που έχουν υποστεί όλα αυτά. Ήταν δύσκολες μέρες αυτές που πέρασαν.»

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, επισήμανε από την πλευρά του: «Πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη. Κερδίσαμε γι΄ αυτούς, παίξαμε για την Αγγλία, για το Μάντσεστερ, για τους ανθρώπους που πέθαναν».