Skip to main content

«Βλέπει» Ευρώπη η Ξάνθη

Σε ευρωπαϊκή τροχιά παραμένει η Ξάνθη, μετά τη σημερινή (13/01) νίκη επί του Πλατανιά με 3-2 στα Πηγάδια, στο εναρκτήριο ματς της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ο πολύ δυνατός άνεμος που φυσούσε στην ακριτική πόλη δεν εμπόδισε τις ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Οι γηπεδούχοι κατάφερε να βάλουν τις βάσεις για το «τρίποντο» από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 6΄ ο Κίκε κέρδισε πέναλτι από τον Ντικαμονά και ο Γέντριτσεκ άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν την ισοφάριση στο 26΄, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Μάλσα, και ένα λεπτό αργότερα ο Μπαξεβανίδης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ακριτών». Ο Ζίβκοβιτς έκανε άλλη μία σπουδαία απόκρουση στο 29΄, σε προσπάθεια του Δημούτσου, με τη Ξάνθη να κρατά το υπέρ της 2-0 στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο πάντως έκλεισε με τον -κατά τα φαινόμενα σοβαρό- τραυματισμό του Λουσέρο στο γόνατο. 

Στο 78΄ ο Γέντριτσεκ με ωραίο τελείωμα μετά από βολέ του Ζίβκοβιτς φάνηκε να «κλειδώνει» τη νίκη. Ομως, το πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Ενσικουλού στο 80΄ και το παρθενικό γκολ του Πετρόπουλου με τη νέα του ομάδα, στο 88΄, μετέτρεψαν σε… θρίλερ τα τελευταία λεπτά.

Η Ξάνθη τελικά κράτησε και πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη φετινή νίκη της στα Πηγάδια, ενώ η κρητική ομάδα γνώρισε τη 12η συνεχόμενη ήττα της και πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο για να μείνει στην κατηγορία.