Skip to main content

Ολοταχώς προς την Football League ο Ηρακλής

Δε γλιτώνει τον υποβιβασμό στην Football League ο Ηρακλής.

Στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας της Θεσσαλονίκης έκαναν «κατάθεση ψυχής» και κατάφεραν να διατηρήσουν τον «Γηραιό» στη Super League, ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό.

Τα τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός σύλλογος μοιάζουν αξεπέραστα κι έτσι μετά τη σημερινή νέα αφαίρεση τριών βαθμών που του επιβλήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή ο υποβιβασμός στη μικρότερη κατηγορία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Αυτή την φορά ο Ηρακλής τιμωρήθηκε για την υπόθεση Πορτουλίδη, μετά από την καταγγελία που έκανε ο Λεβαδειακός. Ο πρώην παίκτης του «Γηραιού» εξοφλήθηκε από το σύλλογο, αλλά όπως κατέθεσαν οι Βοιωτοί στην ένστασή τους αυτό έγινε εκπρόθεσμα κι έτσι η Λίγκα εφάρμοσε τον κανονισμό. 

Η σχετική ψηφοφορία ήταν 9-2 κατά των «κυανόλευκων» (η μοναδική ομάδα που ψήφισε υπέρ του Ηρακλή, πέραν της δικής του ψήφου, ήταν ο Ατρόμητος), απόντες ήταν οι ΑΕΚ, Βέροια και Πλατανιάς, ενώ βρέθηκαν και 3 λευκά. Πλέον, την θέση του «Γηραιού» στη Super League θα πάρει ο Λεβαδειακός.

Η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε έφεση, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει.