Skip to main content

ΕΠΟ: Στις 15 Μαΐου όρισε τον τελικό Κυπέλλου

Στις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Το παιχνίδι που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε με απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή ακριβώς με τις προϋποθέσεις που είχαν οριστεί. 

Το ερώτημα που υπάρχει, πάντως, ακόμη και τώρα είναι εάν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, καθώς η Πολιτεία αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης για τουλάχιστον 10 ημέρες, πράγμα που σημαίνει πως το νωρίτερο που μπορεί να διεξαχθεί είναι την επόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου. 

Αυτό, όμως, που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη διεξαγωγή του αγώνα είναι το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία δεν αναφέρει πουθενά ότι προτίθεται να αλλάξει τους βοηθούς του διαιτητή Σιδηρόπουλου, γεγονός που αρχικά ώθησε τον Σταύρο Κοντονή στην αναβολή του αγώνα. Από την πλευρά του κυβερνητικού παράγοντα δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση να «ρίξει νερό στο κρασί του», ενώ από την άλλη υπάρχει και η θέση της ΑΕΚ η οποία όπως ανακοίνωσε επίσημα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε έναν τελικό «ως πρόβατα επί σφαγή», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ. 

Επίσης υπάρχει και το… εμπόδιο των playoffs. Εφόσον ο τελικός γίνει στις 15 Μαΐου, τότε θα πρέπει να αλλάξει και η Super League το πρόγραμμα του μίνι πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 11 Μαΐου (Τετάρτη).