Skip to main content

Βόλεϊ: Ένας βαθμός ίσον ένα πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό

Σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των πλέι οφ (β΄ φάση) του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει απόψε τον τίτλο ακόμη κι αν ηττηθεί με 2-3 στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ (20:00), καθώς χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στους τέσσερις αγώνες που απομένουν, για την επιστροφή του στην κορυφή.

Η αναμέτρηση που, εν πολλοίς, θα κρίνει τη δεύτερη θέση θα φιλοξενηθεί στο «Δ. Βικέλας» ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου και τον Παναθηναϊκό, με ώρα έναρξης στις 17:00.

Οι νησιώτες ακολουθούν τον Ολυμπιακό στους 12 βαθμούς (μαθηματικά έχουν ελπίδες τίτλου) και οι «πράσινοι» απέχουν 5 πόντους από τους Κυκλαδίτες, οπότε μόνο με νίκη θα μπορέσουν να τους πλησιάσουν και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τη δεύτερη θέση.

Ο Φοίνικας προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στου Ρέντη από τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ.

O ΠΑΟΚ παίζει για το γόητρο αλλά και για να μετρήσει τις δυνάμεις του ενόψει του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, που θα διεξαχθεί στη Βέροια 17-18 Απριλίου. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη 2η ή στην 3η θέση.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την 16η νίκη του σε 17 αγώνες φέτος, ενώ όπως προαναφέρθηκε του αρκεί ένας βαθμός για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.