Skip to main content

«Πάρτι» σε Ριζούπολη και Τούμπα

Η γιορτή των φίλων της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, συνεχίστηκε και στη Ριζούπολη, όπου η Ένωση επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Ανάλογες σκηνές και στην Τούμπα με τον κόσμο να αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο 3-0 επί του Πλατανιά. 

Το γκολ του Αραούχο στο πρώτο μέρος (11ο στο πρωτάθλημα) έμελλε να κρίνει το ματς της Ριζούπολης, με την ΑΕΚ να κλείνει με νίκη την εφετινή σεζόν επί του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0).

Κανένα πρόβλημα απέναντι στον «καταδικασμένο» Πλατανιά δεν συνάντησε ο «Δικέφαλος του Βορρά», που επιβλήθηκε με 3-0 στην Τούμπα. Πέλκας και Πρίγιοβιτς (2) ήταν οι σκόρερ των «ασπρόμαυρων».

                 «Πάρτι» και στη Ριζούπολη

Το «πάρτι» των φίλων της ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου συνεχίστηκε και στην Ριζούπολη, όπου η Ένωση επιβλήθηκε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο φινάλε της εφετινής περιόδου.

Η Ένωση ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης στην -κατάμεστη από οπαδούς της Ριζούπολη-  και πανηγύρισε την κατάκτηση του 12ου τίτλου στην ιστορία της και πρώτου από το 1994.

Πλέον, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα προετοιμαστεί για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ (Σάββατο 12/5, 20:30, ΟΑΚΑ).

Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Αραούχο στο πρώτο μέρος.

             Ο Πρίγιοβιτς «υπέγραψε» με δύο γκολ

Κανένα πρόβλημα απέναντι στον Πλατανιά δεν είχε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 3-0, με τον Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ, όπως με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν ήταν σε θέση να προβαλει σθεναρή αντίσταση στους Θεσσαλονικείς που μπήκαν στο παιχνίδι με επιθετικές αξιώσεις από νωρίς. Ηδη στο πρώτο 15λεπτο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων (άνοιξε το σκορ ο Πέλκας), ενώ στο φινάλε του αγώνα ο Πρίγιοβιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ αποθεώθηκε από τον κόσμο, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

*Στα άλλα δύο σημερινά ματς, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε με 4-0 της Κέρκυρας, ενώ ΑΕΛ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.