Skip to main content

Μάχη μέχρι το τέλος για ΑΕΛ και Παναιτωλικό

Σε ματς με πάρα πολλές φάσεις, κυρίως για τους γηπεδούχους, ΑΕΛ και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας των play out της Super League.

Η ΑΕΛ, η οποία προερχόταν από το «διπλό» επί του Απόλλωνα ήθελε το «τρίποντο» για να βάλει… από κάτω το σημερινό της αντίπαλο, ο οποίος με τη σειρά του πήγε στο «Αλκαζάρ» με πρώτο στόχο να μην ηττηθεί και τα κατάφερε.

Η θεσσαλική ομάδα έμεινε στην τελευταία θέση της άτυπης βαθμολογίας με 20 βαθμούς κι αν μείνει εκεί υποβιβάζεται, ενώ έναν περισσότερο έχουν οι Αγρινιώτες, που έτσι όπως είναι η κατάσταση παίζουν μπαράζ παραμονής.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι μόλις στο 9ο λεπτό, σε χέρι του Καρασαλίδη. Ο Πινακάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κνετ έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Το γεγονός αυτό έβγαλε εκτός ρυθμού τους «βυσσινί» και ο Παναιτωλικός σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 30΄ ο Βέργος μετά από εξαιρετική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, γιατί ο σκόρερ ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κνετ εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπεν-Χατίρα.

Τελικά, η ΑΕΛ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, με σκόρερ (για άλλη μία φορά) τον Φιορίν Ντουρμισάι. Ο διεθνής επιθετικός υποδέχθηκε στο 44΄ τη μπάλα, γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και με ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Κνετ (1-0).

Με το… καλημέρα στο β΄ μέρος η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έφερε το ματς στα ίσια. Στο 50΄ ο Βέργος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Νάγκι, ισοφαρίζοντας το ματς (1-1). Οι Αγρινιώτες, μάλιστα, θα μπορούσαν να φτάσουν σε ολική ανατροπή στο 60΄, όταν ο Μεντόσα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το γύρισμά του έδιωξε ο Γιακιμόβσκι.

Στο δίλεπτο 70΄-71΄ η ΑΕΛ «άγγιξε» τρεις φορές το γκολ. Πρώτα με τον Ακούνια, στην κοντινή προβολή του οποίου πρόλαβε ο Τσιγγάρας να βάλει την κόντρα και να παραχωρήσει το κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Μπέρτου από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε σε αμυνόμενο και «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Κνετ, για να λήξει η… πολιορκία με άστοχη κεφαλιά του Ακούνια από καλή θέση.