Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: «Ζωντανός» ο Εργοτέλης μετά το 0-1 στη Ξάνθη

Το θαύμα της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα εξακολουθεί να κυνηγάει ο Εργοτέλης, που πέτυχε σπουδαία νίκη στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 1-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Δεν τα παρατάει με τίποτα η ομάδα της Κρήτης. Κάτι που πριν από λίγο καιρό μόνο στη… σφαίρα της φαντασίας μπορούσε να το διανοηθεί κάποιος, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να παίρνει εντελώς διαφορετική… μορφή. 

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη βάζει πραγματικά… φωτιά στις θέσεις του υποβιβασμού, καθώς εάν εξαιρέσει κανείς τους Νίκη Βόλου και ΟΦΗ που έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγιρία, από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά μετά τη σημερινή της νίκη στα Πηγάδια. Ο Εργοτέλης έφτασε, πλέον, στους 31 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον Πανθρακικός που παίζει αύριο με τον Παναθηναϊκό και έξι από τον Πλατανιά που πήρε άκοπα το «τρίποντο» (Νίκη Βόλου).

Με σωστή τακτική οι Κρητικοί «μπλόκαραν» τα ατού των γηπεδούχων και με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να βγαίνουν και στην επίθεση για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό.

Τα κατάφεραν στο 66ο λεπτό, όταν ο Παπάζουγλου ανέτρεψε τον Γκορκς και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι, ενώ απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό της Ξάνθης.

Ο Τζίλας ανέλαβε να εκτελέσει την παράβαση και με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 1-0. Για την ομάδα της Κρήτης ήταν η δεύτεση σερί νίκη με την οποία παραμένει «ζωντανή» στο παιχνίδι της παραμονής, ιδιαίτερα εάν οι Πανθρακικός και Λεβαδειακός έχουν απώλειες στις αναμετρήσεις τους με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.