Skip to main content

Αγόρασε τον Γιόβιτς η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

«Δικό» της έκανε τον Λούκα Γιόβιτς η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η γερμανική ομάδα αγόρασε τα δικαιώματα του Σέρβου διεθνούς στράικερ από την Μπενφίκα κι ως εκ τούτου ο νεαρός άσος που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, έχει πλέον, συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου του 2023.

Η διοίκηση βλέποντας την αλματώδη εξέλιξη του παίκτη και τις… ορέξεις των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και άλλων ομάδων της «Γηραιάς Ηπείρου», αποφάσισε σήμερα (17/04) να ενεργοποιήσει την οψιόν που υπήρχε στο συμβόλαιο του δανεισμού του από τους «Αετούς» της Λισαβόνας.

«Η εξέλιξη του Λούκα στην ομάδα μας είναι άκρως ικανοποιητική. Για το σύλλογο δεν υπήρχε κανένα ερωτηματικό για το αν θέλαμε να τον κρατήσουμε κοντά μας για περισσότερα χρόνια», τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντραχτ, Φρέντι Μπόμπιτς, και συνέχισε: «Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με εκπληκτικές ικανότητες. Είναι σημαντικό για εμάς ότι τον κάναμε να δεθεί με το σύλλογο».

Ο Λούκα Γιόβιτς εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2017, σε ηλικία 19 ετών, στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας από την Μπενφίκα. Στην πρώτη του σεζόν στην Bundesliga πέτυχε 8 γκολ σε 22 αγώνες. Επιπλέον, ήταν ο παίκτης-κλειδί στο 1-0 επί της Σάλκε, στον ημιτελικό του κυπέλλου, ματς ορόσημο για την λίγο αργότερα κατάκτηση του κυπέλλου.

Στην τρέχουσα περίοδο έχει μέχρι τώρα 17 γκολ και 6 ασίστ σε 27 ματς της Bundesliga. Ακόμη, ο ύψους 1.81 σέντερ φορ έχει σκοράρει 8 φορές σε 11 αγώνες του Europa League.