Skip to main content

«Βόμβες» Παράσχου μετά το «διαζύγιο» με τον Απόλλωνα

Το «διαζύγιο» του Γιώργου Παράσχου με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν ήταν… αναίμακτο. Αντίθετα, η απόφασή του ν΄ αποχωρήσει από τον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας» μετά το ματς της τελευτταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, προκάλεσε τριγμούς στη διοίκηση, η οποία με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ο έμπειρος προπονητής δεν ενημέρωσε κανέναν και πως ανέθεσε την υπόθεση στο νομικό της τμήμα!

Ο Θεσσαλονικός προπονητής μίλησε στο ραδιόφωνο «bwinΣΠΟΡ FM 94.6», όπου αναφέρθηκε στους λόγους που τον ανάγκασαν να φύγει πριν την έναρξη των play out, ρίχνοντας μάλιστα και μία «βόμβα» που αφορά τον «ισχυρό άνδρα» του συλλόγου, Μονεμβασιώτη, τονίζοντας πως μετά το ματς με την Λαμία «τα έκανε λαμπόγιαλο στα αποδυτήρια και είπε τους παίκτες στημένους και τρυπημένους»!

Εξηγώντας γιατί βγήκε να μιλήσει τώρα ανέφερε: «Δεν το έχω ξανακάνει μετά το 2007, όταν είχα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Αναγκάστηκα τώρα να το κάνω, διότι έχω αγανακτήσει.

Ο κ. Μονεμβασιώτης εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα. Το θεωρείται τυχαίο ότι κάθε χρόνο άλλαζε 3-4 προπονητές; Πως το βλέπετε; Εγώ και φέτος του είπα αυτό το πράγμα και δεν μπόρεσε να το χωνέψει με τίποτα. Γι’ αυτό και στις πρώτες ήττες που κάναμε, ειδικά με τη Λαμία, ήρθε στα αποδυτήρια και τα έκανε λαμπόγιαλό.

Και τι δεν είπε στα παιδιά. Ηταν τελείως εξωφρενική η συμπεριφορά του να με αφήσει εμένα έξω από τα αποδυτήρια μαζί με το προπονητικό τιμ και να μιλήσει αποκλειστικά στα παιδιά. Εγώ τον προειδοποίησα.

Αυτά τα παιδιά έχουν μαζέψει τόσους βαθμούς. Μην διαλύσει το κλίμα που δημιουργήσαμε με την πρώτη ήττα. Μου είπε ‘’όχι’’ και μετά πήγε μέσα και τι δεν τους είπε. Και στημένους και το ένα και το άλλο. Δεν με ήθελε μέσα στα αποδυτήρια, γιατί ήξερε πως αν ήμουν μέσα θα είχα φύγει τότε. Και τα παιδιά μου είπαν τα μισά πράγματα από αυτά που τους είπε», υποστήριξε ο Γιώργος Παράσχος και συνέχισε:

«Στις 25 Φεβρουαρίου, ήρθε ο κ. Μονεμβασιώτης και μου έκανε πρόταση για ανανέωση. Μου είπε πως τέλος του Μαρτίου θα έπρεπε να του δώσω απάντηση. Του είχα πει καλά. Ενας άνθρωπος ο οποίος είναι ικανοποιημένος από την ομάδα και τα έχει καλά με όλο τον κόσμο, εκείνη τη στιγμή αν ήμουν ικανοποιημένος θα του έλεγα ‘’υπογράφουμε τώρα’’.

Για να έχεις μπροστά σου πέντε μήνες, να μπορέσεις να οργανώσεις την ομάδα και να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Αυτά που δεν είχαμε από την αρχή του καλοκαιριού. Εγώ δεν ήθελα να μείνω από τη στιγμή που μου έκανε αυτό το πράγμα μέσα στα αποδυτήρια. Για να μπορέσουν τα παιδιά να συνέλθουν, πέρασαν τρεις αγωνιστικές. Δεν ήθελε κανείς να πάρει την μπάλα στα πόδια και να αναλάβει τις ευθύνες.

Φτάνουμε στις 14 Απρλίου, πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μου στέλνει τον κ. Γκαγκάτση και μου λέει ότι την Τρίτη 16 του μηνός, θα πάμε στα γραφεία να τα βρούμε και να υπογράψουμε. Δεν του απάντησα τότε, του είπα να περάσει το συγκεκριμένο ματς και θα δούμε.

Προηγείται όμως το ματς με τον ΟΦΗ. Είχε όμως ένα παπαγαλάκι, έναν έμμισθο, που άρχισε μετά την ΑΕΚ να γράφει ‘’το τελευταίο του παιχνίδι’’, ‘’το παιχνίδι που κρίνεται με τον ΟΦΗ’’. Αυτά αν ήθελε τα σταματούσε όλα ο πρόεδρος.

Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Τον βλέπω διαρκώς επί 90 λεπτά να δίνει εντολές στους παίκτες, να τρέχει δεξιά κι αριστερά, που πας εσύ, τι φάουλ είναι αυτό και τέτοια. Σε μια στιγμή τον ακούω να φωνάζει. ‘’Καλά δεν βλέπεις ότι πρέπει να κάνεις αλλαγή; Ξύπνα’’.

Τρελάθηκα. Αυτό ήταν και το τέλος. Δηλαδή αν είναι δυνατόν, να βλέπεις έναν πρόεδρο να δίνει κατευθύνσεις και να μιλάει στα παιδιά και δεύτερον να απευθύνεται σε μένα και να μου λέει αυτό το πράγμα.

Και επειδή το γήπεδο είναι άδειο τώρα αν δείτε ένα βίντεο θα τον δείτε να πηγαινοέρχεται δεξιά κι αριστερά και να μιλάει διαρκώς, κάνοντας τον προπονητή. Τότε τι με θέλεις εμένα ρε άνθρωπε μου; Το κυριότερο είναι ότι έδωσε πριμ στα παιδιά.

Δεν ήρθε μία φορά στους επτάμιση μήνες που είμαστε μαζί, να μου δώσει το χέρι του και μου πει συγχαρητήρια, ένα μπράβο. Ακόμα κι όταν με τίμησε η Σούπερ Λιγκ και ήρθε εκεί ο κόσμος, δεν κατέβηκε να μου δώσει μια ανθοδέσμη, κάτι. Από εκεί και πέρα εγώ είχα τελειώσει.

Εμεινα μόνο και μόνο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, έκανα την προσευχή μου και είπα να μπορέσουμε να πάρουμε 28 βαθμούς για να σωθούμε. Με όλες τις άλλες ισοβαθμίες υπερτερεί η ομάδα.

Με το που τελείωσε το παιχνίδι, μάζεψα τα παιδιά, το προσωπικό και τους συνεργάτες μου, γιατί πήγαν να μπουν και κάποιοι παράγοντες και τους είπα να βγουν έξω, και τους χαιρέτησα. Σηκώθηκα κι έφυγα. Εκείνη τη στιγμή δεν είχα το κουράγιο να πω τίποτα σε κανέναν.

Την Δευτέρα το βράδυ πήρα τηλέφωνο τον κ. Γκαγκάτση, γιατί στείλαν το γραφείο Τύπου τον Κώστα, ένα πολύ καλό παιδί που έχουν και βγήκε στην εκπομπή του Θωμαϊδή και βιάστηκε να το πει ο άνθρωπος. Αυτό έγινε γιατί ίσως ο κ. Γκαγκάτσης δεν τους ειδοποίησε ότι τον είχα πάρει τηλέφωνο 8 το βράδυ.

Αυτοί δεν γνώριζαν ότι έφυγα; Δεν μπορούσαν να με πάρουν ένα τηλέφωνο αυτοί; Ετσι ειδοποίησαν τον κ. Γκαγκάτση. Την άλλη μέρα μου στέλνουν εξώδικο και η σκασίλα αυτού του ανθρώπου ήταν γιατί δεν με έδιωξε αυτός και έφυγα μόνος μου.

Το θέμα μου δεν συνδέεται καθόλου με τον κ. Κασναφέρη. Λες και τον φορτώθηκα εγώ όλα αυτά τα χρόνια και τον κουβαλούσα μαζί μου; Ετυχε να συνεργαστούμε σε κάποιες ομάδες. Στην Ξάνθη τον είχα κάποιους μήνες, τον βρήκα εκεί.

Ο κ. Μονεμβασιώτης είπε ότι είμαι θύμα του κ. Κασναφέρη γιατί έπρεπε να πει κάτι. Να δικαιολογηθεί. Ολος ο κόσμος αναρωτιέται γιατί έφυγα. Αν υπήρχε μια υγιής κατάσταση δεν θα έμενα στην ομάδα; Δώσαμε την ψυχή μας για να μπορέσουμε να την κάνουμε ομάδα.  Χάρη στην προσπάθεια των παιδιών. Χαιρόμουν να πηγαίνω στην προπόνηση. Αλλά τι να πω…»