Skip to main content

Μαρτίνς: «Το πιστεύουμε, μπορούμε την ανατροπή»

Το 1-3 στο Καραϊσκάκη από την Άρσεναλ είναι αναστρέψιμο, όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Παραμονές της ρεβάνς των «16» του Europa League με τους «κανονιέρηδες» στο «Εμιρέιτς» (18/03) ο Πέδρο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την ανατροπή στο Λονδίνο και να βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως θα έχει στη διάθεσή του και τους Βρουσάι, Μπα, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. 

«Ο Μπα θα είναι διαθέσιμιος» απάντησε ο Μαρτίνς, ενώ για τη νοοτροπία που θα πρέπει να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός τόνισε: «Δεν αλλάζερι τίποτα στον τομέα αυτό. Ξέρουμε ότι έχουμε μειονέκτημα, αλλά στο ποδόσφαιρο γίνονται όλα. Πάμε με θετική σκέψη παρά το γεγονός ότι ξέρουμε η Άρσεναλ έχει το προβάδισμα.»

Για το αν η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, ο Μαρτίνς σχολίασε: «Όχι, η αλήθεια είναι πως έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Σκεφτόμαστε θετικά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, δυνατοί και έτοιμοι να τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας.

Να σας θυμίσω ότι πέρσι είχαμε δεχτεί ένα γκολ. Κανείς δεν το πίστευε. Εμείς το πιστέψαμε και τα καταφέραμε. Φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να πετύχουμε τρία γκολ. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και το πιστεύουμε.»

Αφού είπε ότι εκτός αποστολής θα μείνουν οι Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Χασάν και Βαλμπουενά κι ότι ο Βρουσάι είναι ετοιμοπόλεμος, ο τεχνικός των Πειραιωτών ρωτήθηκε για το αν ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση: «Φυσικά. Ένα γρήγορο γκολ στα πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικό. Αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε τότε θα κοιτάξουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

                                    Αισιόδοξος και ο Ελ Αραμπί

Ο σκόρερ του γκολ του Ολυμπιακού την περασμένη Πέμπτη, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, εκπροσώπησε τους παίκτες των Πειραιωτών στη συνέντευξη Τύπου.

Ο διεθνής Μαροκινός δεν έκρυψε κι εκείνος την πίστη του ότι η ομάδα μπορεί να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Άρσεναλ.

«Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Πρέπει να σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Πέρσι η τύχη μας χαμογέλασε και ελπίζουμε να το κάνουμε και φέτος.»

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θέλει να φτάσει σε περισσότερο αριθμό τερμάτων από πέρυσι, απάντησε: «Πραγματικά προσπαθώ και προπονούμαι συνεχώς. Είναι πολυ σημαντικό για εναν επιθετικό η προπόνηση. Νομίζω ότι αυτό είναι πιο σημαντικό. Έχει πάει πολύ καλά η ομάδα και έχω βοηθήσει κι εγώ. Δουλεύω πολύ ώστε να συνεισφέρω στο σκοράρισμα. Για έναν επιθετικό είναι το πιο σημαντικό να βρίσκει γκολ.»

Για το γκολ της περασμένης περιόδου απέναντι στους «κανονιέρηδες»: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και φέτος, θα προσπαθήσουμε πολύ για να κάνουμε το καλύτερο.»