Skip to main content

Κροατία: Ποινή φυλάκισης στα αδέλφια Μάμιτς

Το δικαστήριο για το σκάνδαλο με τις μεταγραφές στην Κροατία ολοκληρώθηκε και οι ποινές των ατόμων που εμπλέκονταν και είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα το 2018 (Ζόραν Μάμιτς, Ζντράβκο Μάμιτς, Νταμίρ Βρμπάνοβιτς), επισημοποιήθηκαν.

Είναι ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μάμιτς), ο αδελφός του (μάνατζερ) και ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή.

Στον τεχνικό της Ντιναμό επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, στον αδερφό του 6,5 χρόνια και στον Βρμπάνοβιτς τρία. 

Το 2018, ο Μάμιτς, ο αδελφός του και άλλοι δύο άλλοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση 15 εκατομμυρίων ευρώ από τον σύλλογο και απώλεια εσόδων 1,5 εκ. ευρώ για το κράτος, καθώς είχαν είχαν εισπράξει παρανόμως χρήματα από τις μεταγραφές των Μόντριτς και Λόβρεν.

Ο Ζόραν Μάμιτς παραιτήθηκε από τη θέση του, ανακοίνωσε ο σύλλογος της Κροατίας, που αναβάθμισε τον βοηθό του Μάμιτς, Νταμίρ Κρζναρ, ως προπονητή και αθλητικό διευθυντή.