Skip to main content

Super League: Νίκη πλέι οφ για ΑΕΚ στην Κρήτη

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ, με 2-0 στην έδρα του Πλατανιά για την 27η αγωνιστική της Super League.

Με τον Αραούχο να κάνει ό,το θέλει στο ξεκίνημα η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο μισό. Στο 18΄ ήταν αυτός που είδε την κίνηση του Βινίσους, ο οποίος εκτέλεσε με το δεξί και άνοιξε το σκορ. 

Ο Πλατανιάς απάντησε «φορτώνοντας» την αριστερή του πλευρά, όπου συχνά έβγαινε ο Μανούσος και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς της Ένωσης.

Οι παίκτες των γηπεδούχων πατούσαν εύκολα περιοχή, απείλησαν αρκετές φορές και έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 41΄ με σέντρα του Μενδρινού και κεφαλιά του Μπανανά που εξουδετέρωσε με εξαιρετική επέμβαση ο Μπάρκας.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου στο δεξί γόνατο σε σύγκρουση με τον Βράνιες στο 49΄. Ο 27χρονος αμυντικός ξέσπασε σε κλάματα ενώ μεταφερόταν εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Ο Χιμένεθ δεν άλλαξε τον αρχικό του σχηματισμό με τρεις αμυντικούς, τοποθετώντας τον Γιόχανσον δίπλα στους Βράνιες, Κολοβέτσιο και αφήνοντας στον πάγκο τον Μπακάκη.

Έριξε, όμως, στο ματς τον Χρήστο Αραβίδη κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Μόλις 150 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή και από δύσκολη πλάγια θέση έγραψε το 0-2 στο 67΄.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε σε άνετη νίκη σε μια έδρα όπου απέτυχαν να περάσουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος. Έτσι, ανέκαμψε με ιδανικό τρόπο από την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες.