Skip to main content

Πρώτο βήμα πρόκρισης ο Άρης

Το γκολ του Ιντέγε έκρινε την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην Ξάνθη και στον Άρη, στα Πηγάδια.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 1-0 και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αν και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη Τρίτη (14/1, 19:30), στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Η πίεση του Άρη στο ξεκίνημα απέδωσε καρπούς και στο 18΄ ήρθε το γκολ από την παράλληλη μπαλιά του Ντάνιελ Λάρσον και το ιδανικό τελείωμα του Ιντέγε.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο ευκαιρίες δε δημιούργησαν, πλην ενός σουτ του Λεάντρο Σόσα στο 41′ το οποίο, ωστόσο, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χουλιάν Κουέστα. 

Οι «κίτρινοι» ήταν πιο δραστήριοι στο δεύτερο μέρος και σε διάστημα δύο λεπτών «άγγιξαν» το 2-0. Στο 66′ ο Μπέντο απέκρουσε το σουτ του Φετφατζίδη, ενώ από το κόρνερ που εκτελέστηκε ο Δεληζήσης δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, στέλνοντάς την εκτός εστίας. 

Ο Μπέντο είπε «όχι» σε σουτ του Φετφατζίδη στο 73′ ενώ στο 87′ κι έπειτα από γύρισμα του Λίντσεϊ Ρόουζ, ο Φιορίν Ντουρμισάι απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το έκανε ο Ντάνιελ Μαντσίνι στο 89′, ωστόσο το γκολ του Αργεντινού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στην αντεπίθεση, ο Ζορντάν Φοσέ σπατάλησε τη σημαντικότερη ευκαιρία της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο.