Skip to main content

Η «εκδίκηση» του Ντέλετιτς

Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε η Λαμία, με 2-1 επί της ΑΕΛ, στο εξ αναβολής ντέρμπι παραμονής για την 21η αγωνιστική της Super League.

Ο άνθρωπος που «υπέγραψε» το «τρίποντο» για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ο Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος στο 88ο λεπτό με κοντινό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Σέρβος, ο οποίος πέρασε ένα διάστημα από την ΑΕΛ κι αποχώρησε όχι με τις καλύτερες συνθήκες, να «σημαδέψει» τον αγώνα που ήταν «ζωής η θανάτου» και για τις δύο ομάδες.

Με τους τρεις βαθμούς, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, η Λαμία ανέβηκε στην 11η θέση και στο +6 από τη σημερινή της αντίπαλο, ενώ ο ΟΦΗ «έπεσε» στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Μετά από μισή ώρα αγώνα χωρίς τη μεγάλη φάση, οι Φθιώτες άνοιξαν το σκορ στο 33΄ με την κοντινή προβολή του Αντέτζο, ο ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Νάγκι σε πλασέ του Τζανετόπουλου.

Επτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Πινακά, παρ΄ όλα αυτά ότι δεν κατάφερε ο τελευταίος το έκανε στο 45΄ ο Γιακιμόφσκι, ο οποίος με καταπληκτική εκτέλεσε κόρνερ αιφνιδίασε τον Επασί που αφού έδιωξε προσωρινά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στη συνέχεια στο κεφάλι του και μετά στα δίχτυα για το 1-1 (αυτογκόλ).

Ούτε το β΄ μέρος είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ωστόσο, στο 88’ η Λαμία βρήκε το δεύτερο γκολ που την οδήγησε στη μεγάλη νίκη, μετά από κεφαλιά του Αραμπούλι και τελείωμα από κοντά του Ντέλετιτς, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ της νίκης.