Skip to main content

Μαρτίνς: «Κλειδί να είμαστε αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες. Μπορούμε να προκριθούμε»

Η πίστη του Πέδρο Μαρτίνς στις δυνατότητες του Ολυμπιακού είναι δεδομένη κι εφράστηκε γι΄ άλλη μια φορά στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει της πρώτης μάχης με την Άρσεναλ, το βράδυ της Πέμπτης (11/03, 22:00) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τους «16» του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών παραδέχθηκε ότι πιστεύει πάρα πολύ στην back to back πρόκριση της ομάδας του εις βάρος των «κανονιέρηδων», με την προϋπόθεση να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί.

Στην ερώτηση που του έγινε, λοιπόν, προς τον τεχνικό του Ολυμπιακού για το αν τα (ποδοσφαιρικά) θαύματα μπορούν να συμβούν δύο σερί χρονιές, εκείνος απάντησε:

«Δεν υπάρχουν θαύματα στο ποδόσφαιρο, ούτε μικρά, αλλά ούτε μεγάλα. Αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια με την ευρωπαϊκή μας παρουσία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της καλής νοοτροπίας.

Η Άρσεναλ είναι δυνατός αντίπαλος, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τη δική μας ταυτότητα, να παίζουμε σαν Ολυμπιακός. Να παίζουμε με έναν δικό μας τρόπο, που είναι ο τρόπος του Ολυμπιακού. Και για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση.».

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο με αφορμή και τα 96α γενέθλια του συλλόγου, ο Μαρτίνς είπε: «Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω ότι το γήπεδό μας χωρίς τους φιλάθλους μας δεν είναι το ίδιο, ιδίως στις ευρωπαϊκές βραδιές.

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα τα δώσουμε όλα και με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας. Αλλά θα παίξουμε με τον τρόπο μας, τον χαρακτήρα μας και σαν Ολυμπιακός.»

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια αγγλικές ομάδες, για τον Μαρτίνς δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο: «Δεν μπορείς να επιλέγεις αντιπάλους στην κλήρωση.

Κληρωθήκαμε με την Άρσεναλ αν και όντως υπήρχαν ευκολότεροι αντίπαλοι. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με την Άρσεναλ, ξέρουμε ότι δεν τα έχει πάει καλά στο πρωτάθλημα και η βαθμολογία της δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα του ρόστερ της όμως στην Ευρώπη έχει7 νίκες και μια ισοπαλία.

Η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, θα κριθεί στο Λονδίνο. Ξέρουμε πως θα παίξουμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και νομίζω πως το σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα έχει. Αυτό είναι το κλειδί.»

Ερωτηθείς για την κατάσταση του τραυματία, Μπα, ο τεχνικός των Πειραιωτών είπε: «Θα πρέπει να περιμένουμε άλλες 24 ώρες για την τελική εκτίμηση αλλά είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρει.

Όσο για το κλειδί είναι να είμαστε ο καλός εαυτός μας, που θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα μέχρι το τέλος του αγώνα και να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε απέναντι και σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Άρσεναλ. Αν πιστεύεις τότε είσαι ένα βήμα ποιο κοντά στο να τα καταφέρεις.»