Skip to main content

Super League: Νίκησε και σώθηκε ο Λεβαδειακός

Νίκη που κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εξασφάλισε και την παραμονή στη Super League πέτυχε ο Λεβαδειακός επί της Βέροιας με 3-1, στο δεύτερο χρονικά ματς της 26ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι στη βοιωτική πρωτεύουσα ήταν «τελικός» και για τις δύο ομάδες, που ήθελαν τη νίκη ουσιαστικά για τον ίδιο λόγο. Οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που χαμογέλασαν, καθώς αν και ισοφαρίστηκαν στο 71΄ αντέδρασαν αμέσως και με δύο γκολ κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» και να ξεφύγουν με 6 βαθμούς από τους Βέροια και Ηρακλή, που μοιράζονται την τελευταία θέση (από 16 βαθμούς, με το «Γηραιό» να έχει ματς λιγότερο).

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η ομάδα της Ημαθίας αναζητεί, πλέον, ένα θαύμα για να παραμείνει στη Super League. Μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην είναι τίποτα δεδομένο, ωστόσο, σε ένα τόσο κρίσιμο ματς το συγκρότημα του Ντόστανιτς δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα βαθμό και μοιραία οδεύει προς την Football League.

Ανοιχτό ματς παίχτηκε και από τις δύο ομάδες που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και θα μπορούσαν αμφότερες στο πρώτο 45λεπτο να σκοράρουν. Οι Βοιωτοί είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Τόνι Σίλβα για να προηγηθούν, ενώ μεγάλες φάσεις έβγαλε και η «βασίλισσα» του Βορρά, η οποία ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια.

Το σκορ άνοιξε στο 51΄ για τον Λεβαδειακό με το γκολ του Μιλιάζες από την «ασβεστένια βούλα». Ένα λεπτό νωρίτερα ο Κεϊτά είχε ανατρέψει τον Καλτσά στην περιοχή κι ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Η Βέροια κατάφερε  να ισοφαρίσει με τον Καπετάνο στο 71΄, αλλά στο 77΄ ο Βασιλείου έδωσε ξανά προβάδισμα στους γηπεδούχους και στο 91΄ ο Γιακουμάκης «σφράγισε» το «τρίποντο» για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου.