Skip to main content

Ξανά στην ηγεσία της Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα

Επιστρέφει στην ηγεσία της Μπαρτσελόνα ο Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών της ομάδας στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού σχήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές είχαν τα 110.290 επίσημα μέλη του συλλόγου, η πλειοψηφία των οποίων εμπιστεύθηκε τον έμπειρο παράγοντα για να επιστρέψει στην θέση που κατείχε από το 2003 έως και το 2010.

Αν και η καταμέτρηση δεν ειχε ολοκληρωθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (8/03) και με το 90% των ψήφων να έχουν ήδη μετρηθεί, ο Λαπόρτα έχει εξασφαλίσει τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του, Βίκτορ Φοντ και Τόνι Φρέισα που έσπευσαν μάλιστα να αποδεχτούν την ήττα τους και να δώσουν συγχαρητήρια στον αντίπαλό τους, μαζί και ευχές για επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Η νίκη του Λαπόρτα, που ήταν το μεγάλο φαβορί,  έγινε δεκτή με επευφημίες, ζητωκραυγές και άνοιγμα σαμπανιών

Ο ισχυρός άνδρας των μπλαουγκράνα, πλέον,  καλείται να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και ταυτόχρονα να υλοποιήσει την υπόσχεσή του:, να πείσει τον Λιονέλ Μέσι να υπογράψει νέο συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα και να κρεμάσει τα παπούτσια του στην ομάδα της καρδιάς του.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι στο διάστημα της πρώτης θητείας του στον προεδρικό θώκο, ο Λαπόρτα είχε πανηγυρίσει μεγάλες στιγμές με τους μπλαουγκράνα καθώς επί των ημερών του ήταν στον πάγκο οι Φρανκ Ράικαρντ και Πεπ Γκουαρδιόλα που είχαν φέρει συνολικά 2 τίτλους Champions League (2006, 2009) και 4 πρωταθλήματα Ισπανίας (2005, 2006, 2009, 2010.

Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει ριζικά βέβαια, όχι μόνο γιατί ο σύλλογος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο που ο Λιονέλ Μέσι είναι ο τελευταίος μίας γενιάς μεγάλων παικτών που έφτασαν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή και την κράτησαν εκεί για πολλά χρόνια αλλά και επειδή τα χρέη είναι δυσβάσταχτα, ξεπερνώντας το 1 δις ευρώ.