Skip to main content

Νίκη παραμονής ο Πλατανιάς (1-0) με Καλλονή

Ο Πλατανιάς δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Καλλονή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν η ομάδα της Λέσβου κυριάρχησε πλήρως στα Περιβόλια, αλλά βρήκε το «μονάκριβο» γκολ που έψαχνε με τον Τόρες στο 47΄, νίκησε 1-0 στην τελευταία αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής και πολλαπλασίασε τις ελπίδες του για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα των Χανίων δεν θα ξαναφύγει έως το τέλος του πρωταθλήματος από την Κρήτη, ενώ μεταξύ των αγώνων της είναι εκείνοι με τη Νίκη και τον ΟΦΗ, δηλαδή έξι εύκολοι πόντοι που θα δώσουν μεγάλη βαθμολογική ώθηση στον Πλατανιά.

Από την πλευρά της η Καλλονή έμεινε στους 37 βαθμούς, αλλά στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται επίσης οι αναμετρήσεις με τις προαναφερόμενες ομάδες, οπότε ουσιαστικά οι Λέσβιοι έχουν διασφαλίσει την παραμονή τους.

Όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους. Αφού η ομάδα της Κρήτης απείλησε στη μοναδική ευκαιρία που είχε σε αυτό το διάστημα με το καλό (αλλά άστοχο) σουτ του Κάσιο στο 6ο λεπτό, στη συνέχεια το γήπεδο άρχισε να… γέρνει.

Στο 8΄ ο Τσαμπουρής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ευρισκόμενο εκτός θέσης Ολιμπά, ο οποίος πάντως κατάφερε να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερο ο Μανούσος πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε γιατί χρησιμοποίησε τα χέρια, ενέργεια που τού κόστισε την κίτρινη κάρτα.

Στο 27ο λεπτό η καρφωτή κεφαλιά του Πετρόπουλου έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πλατανιά, ενώ στο 45΄ ο Μανούσος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στον Ολιμπά που βγήκε νικητής στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή και τις ευκαιρίες τους και το «πλήρωσαν» στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 47ο λεπτό και ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Ιτούα ο Τόρες με νέα κεφαλιά άνοιξε και ταυτόχρονα διαμόρφωσε το τελικό σκορ της συνάντησης.

Μετά το 1-0 ο ρυθμός άνοιξε και χάθηκαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο 66΄ η κεφαλιά του Τετέ έφυγε άουτ, στο 71΄ ο Ολιμπά απόκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Χουάνμα και στο 72΄ ο Χογκ έκανε επίσης δύσκολη απόκρουση στο σουτ του Αγκιλέρα.