Ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ κέρδισε την Κυριακή το Ράλι Πορτογαλίας, τον πέμπτο από τους συνολικά 14 αγώνες στο WRC, μετά την τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων.
Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε 8 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Εσθονό Οτ Τάνακ (Hyundai) και τον Φινλανδό συμπαίκτη του Κάλε Ροβανπέρα (Toyota).
Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής, Βέλγος Τιερί Νεβίλ (Hyundai) και ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα (Toyota), ενώ ο προσωρινά πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Βρετανός Έλφιν Έβανς (Toyota), κατέλαβε μόλις την έκτη θέση.
Έχοντας «βάλει στο μάτι» τον Τάνακ για πολύ καιρό, ο Οζιέ, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών εξασφάλισε την 63η νίκη της καριέρας του στο WRC -και μια έβδομη νίκη στην Πορτογαλία, που αποτελεί ρεκόρ- πήρε το προβάδισμα στο τέλος της ημέρας το Σάββατο, μετά από ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Εσθονός.
Ο Γάλλος ξεκίνησε την Κυριακή με προβάδισμα 27 δευτερολέπτων και κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα εξασφαλίζοντας το τρίτο του βάθρο σε τρεις αγώνες αυτή τη σεζόν, μετά την επιτυχία του στο Μόντε Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου και τη δεύτερη θέση του στα Κανάρια Νησιά στα τέλη Απριλίου.