Skip to main content

NBA: Ταβάνι του Γιάννη ο ουρανός, τέταρτο triple double σε 11 αγώνες

Οι χαρακτηρισμοί και τα επίθετα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος «τρελαίνει» κόσμο στην Αμερική και καθιερώνεται στο μαγικό κόσμο του αμερικανικού πρωταθλήματος ως ένας από τους «ήρωές» του.

Στο δεύτερο μόλις χρόνο παρουσίας του στο ΝΒΑ ο νεαρός Έλληνας διεθνής κάνει απίστευτα πράγματα, δείχνοντας βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και παίζοντας με αυτοπεποίθηση βετεράνου.

Απέναντι στους Νετς, στο Μπρούκλιν, ο Γιάννης κατέγραψε το τέταρτο triple double της καριέρας του οδηγώντας τους Μπακς στη νίκη με 109-100. Και να σκεφτεί κανείς ότι λόγω προβλήματος στην πτήση τα «ελάφια» έφτασαν στο Μπρούκλιν μεσημέρι, δηλαδή μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Αντετοκούνμπο, λοιπόν, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Μιλγουόκι που φτάνει σε τέσσερα triple double σε μια περίοδο, αν κι έχει μέλλον ακόμη η περίοδος, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 21χρονος έχει πετύχει αυτή τη σπουδαία επίδοση στα τελευταία 11 παιχνίδια και σε ένα διάστημα μικρότερο από μήνα, αφού ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου!

Απέναντι στους Νετς, λοιπόν, ο Γιάννης μέτρησε 28 πόντους με 12/16 δίποντα αλλά «μελανό» σημείο τις βολές (4/11), ενώ είχε ακόμη 14 ασίστ, 11 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες παίζοντας 40:39 λεπτά! 

Τα αποτελέσματα: 

  • Μπρούκλιν-Μιλγουόκι 100-109 
  • Ατλάντα-Ιντιάνα 104-75 
  • Σακραμέντο-Γιούτα 99-108 
  • Λ.A. Λέικερς-Νέα Υόρκη 87-90