Skip to main content

Σούπερ Λίγκα: «Σφράγισε» την παραμονή της η Καλλονή, 4-1, τη Βέροια

Ο Λεοζίνιο «πήρε τ’  όπλο του» και με δύο γκολ οδήγησε την Καλλονή σε μεγάλη νίκη επί της Βέροιας με 4-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Με το δεύτερο σερί εντός έδρας «τρίποντο» που πήρε (προηγήθηκε το 1-0 επί του Πανιωνίου), η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου εξασφάλισε την παραμονή της στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και για την επόμενη σεζόν. Η ομάδα της Ημαθίας από την άλλη απογοήτευσε σε ένα ακόμη ματς μακριά από την έδρα της και, πλέον, η θέση του Γκρανέρο στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας είναι αρκετά επισφαλής.

Εξαιρετικό από πλευράς φάσεων και ρυθμού ήταν το πρώτο 45λεπτο στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με συνέπεια οι οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν όμορφο ποδόσφαιρο και να «αποζημιωθούν» με τρία γκολ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με την κοντινή προβολή του Χουάνμα μετά από γύρισμα του Καλτσά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καλτσά της Βέροιας και από το καλοκαίρι παίκτη του Παναθηναϊκού με απευθείας εκτέλεση φάουλ να «γράψει» το 1-1.

Δεν πανηγύρισαν ούτε ένα λεπτό το γκολ της ισοφάρισης οι φιλοξενούμενοι, καθώς στο 17΄ ο Λεοζίνιο με σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι στο 18΄ όταν κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Τζινάρ έπεσε σωστά στη γωνία του και απόκρουσε το σουτ του Χουάνμα. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Καλλονής στάθηκε και πάλι άτυχος στο 35΄, όταν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της Βέροιας.

Η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω και στο δεύτερο μέρος και στο 71΄ όλα τελείωσαν. Ο Λεοζίνιο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1 για την Καλλονή στην αντεπίθεση και η Βέροια «παρέδωσε τα όπλα». Στις καθυστερήσεις κι ενώ στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπορα, ο Αντέτζο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.